2024, Március

23márc.08:4517:30Tekerj a Zöldbe - Pannonhalma kerékpáron is megér egy misét08:45 - 17:30

Időpont

(Szombat) 08:45 - 17:30

További információk

Tekerj a Zöldbe – Pannonhalma kerékpáron is megér egy misét
Március 23-án a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében, az „Aktív Magyarország” program támogatásával Győrből ismét elindul egy hobbikerékpáros csapat, hogy felfedezze Nyugat-Dunántúl egyik legszebb kincsét, Pannonhalmát. A „Tekerj a Zöldbe!” túrasorozat részeként rendezett eseményre már várjuk a tavalyi túrabarátok és az idei kalandkeresők jelentkezését.
A túrára indulók március 23-án reggel 8.45 és 9 óra között találkoznak a győri Dunakapu téren. (A város déli oldala felől érkezőknek csatlakozási lehetőséget biztosítunk az új pannonhalmi kerékpárút kezdő szakaszán.
Pannonhalma reggelire vár
A program első állomása a Pannonhalma főterénél található Pedro Pékség lesz, ahol egy kellemes reggelire látnak vendégül bennünket. Ezt követően a főtéren egy kis irodalmi-történelmi barangolást teszünk, majd folytatjuk utunkat Écs irányába.
Tekergés Écs értékei mentén
Écsre érve a túrázókat a helyi polgármester, Dr. Szabó Norbert fogadja, aki megismerteti őket a település történelmi jelentőségével, múltjával és jelenével. Ezt követően a kerékpárosok megtekintik a település nevezetesebb helyeit, többek között a Szent István Király katolikus templomot, illetve az első világháborús emlékművet.
A negyvenkét kilométeres kirándulásról a csapat 16 óra körül érkezik vissza Győrbe.
A túrán mindenki saját felelősségére vehet részt! A KRESZ szabályainak betartása kötelező.
A túrán megfelelő műszaki állapotú kerékpárral lehet részt venni.
A túrán részt vevő minden személy hozzájárul ahhoz, hogy a túrán készülő fotó- és videófelvételek nyilvános fórumokon megjelenjenek. A túrához kapcsolódó regisztrációban szereplő személyes adatokat a törvényeknek megfelelően kezeljük (GDPR).
A Tekerj a Zöldbe! túrasorozat pannonhalmi rendezvényéről, programjairól nemsokára további részleteket közlünk a győri kerékpáros portálokon.

Több

X