2022, Október

08okt.10:0016:00Bolyai-biciklitúra10:00 - 16:00 Kispesti Bolyai János Általános Iskola32 km

Időpont

(Szombat) 10:00 - 16:00

Helyszín

Kispesti Bolyai János Általános Iskola

További információk

Iskolánktól, a Kispesti Bolyai János Általános Iskolától indulunk a soroksári Kis-Duna ág mellett Dunaharasztit érintve egészen Taksonyig. Utunk során a sváb kultúrával szeretnénk megismerkedni, ezért meglátogatjuk a Taksonyi Tájházat, illetve – ha időnk és kedvünk engedi – részt veszünk a szüreti mustrán. Természetesen játszunk, piknikezünk, sportolunk. A túrát elsősorban diákjainknak és családtagjainak szervezzük.
Részvételi díj a tájház támogatásaként 300 Ft/fő.
Útvonal: Kispest – Pesterzsébet – Soroksár – Dunaharaszti – Taksony és vissza
Táv: 32 km, amelyet kényelmes, mindenki számára tartható tempóban, pihenőkkel teljesítünk. Javasolt felszerelés: egy jól felkészített, csomagartóval, oldaltáskával, esetleg kosárral felszerelt (ezek hiányában a csomagtartóra gumipókkal rögzített hátizsák is megoldás lehet) üzembiztos kerékpár, pótbelső, esőkabát, jól szellőző ruházat, láthatósági mellény, vízzel töltött kulacs, csoki, szőlőcukor, szendvicsek. Kerékpáros sisak használata erősen ajánlott!
Túravezetők: Polgár István és Nemes-Péntek Mónika
A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.

Több

Szervező

Polgár István

X