2022, Április

23ápr.14:0018:00CSALÁDI "TEKERJ A ZÖLDBE!"- Sárospatak-Borsi Rákóczi-kastély bringatúra14:00 - 18:00 Sárospatak, Makovecz tér32 km

Időpont

(Szombat) 14:00 - 18:00

Helyszín

Sárospatak, Makovecz tér

További információk

A programsorozat célja: országszerte népszerűsíteni a kerékpározást, könnyen teljesíthető túrákkal, a Zemplén több területén. A program azokat kívánja megmozdítani, akik egyedül félnek nekivágni, de társaságban bátran letekernek egy rövidebb szakaszt a természetben. 🙂 Célunk, hogy a közösségben való és nem verseny/teljesítményorientált kerékpározással minél több embert ki tudjunk mozdítani, minél több embert tudjunk kerékpárra ültetni. Szeretnénk, ha az emberek nem a fotel előtt töltenék a hétvégéiket, hanem kimennének a szabadba és a kerékpározással tennének valamit az egészségükért, ezzel példát mutatva a gyerekeiknek! – IDŐPONT: 2022.04.23. szombat 14.00-18.00 – Gyülekező: Sárospatak, Makovecz tér 13.45 – Táv: 32 km – Útvonal: Sárospatak-Sátoraljaújhely-Borsi-Sárospatak – Ajánlott: 10 éves kortól-100 éves korig 🙂 – A túra díja 500,- Ft, 18 év alatt ingyenes, mely tartalmazza a 3 fő túravezetőt, szükség esetén emberi és technikai elsősegélynyújtást. 🙂 JELENTKEZNI A TÚRÁRA TELEFONON VAGY E-MAILBAN LEHET: Árpád Vezér Szabadidős, Természetjáró- és Diáksport Egyesület 🙂 Györki Erika TEL: +36/70/771-51-67 E-MAIL: uzenet.gasztrobicikli@gmail.com FACEBOOK: Gasztro Bicikli (https://www.facebook.com/Gasztrobicikli) WEB: www.gasztrobicikli.hu A jelentkezéskor kérjük jelezni, az alábbiak közül mire tart igényt: -kíván e belépni a Kastélyba (10 euro/fő, ott fizetendő) -gulyásleves (5 Euro) -sült túrós derelye rumos csokoládé öntettel, vanília fagylalttal (4 Euro)
🙂 UTICÉLUNK: Újra megnyitotta kapuit a szépségében megújult Rákóczi-kastély Borsiban. A határ szlovák oldalán, Sátoraljaújhelytől alig 5 kilométerre álló kastély, amelyet 1579 körül Zeleméri Kamarás István tokaji várkapitány emelt, pompás várkastéllyá Lorántffy Zsuzsanna és I. Rákóczi György fejedelem építtette át. Az épület történelmi jelentőségét ma is az adja, hogy 1676-ban itt látta meg a napvilágot a későbbi fejedelem, II. Rákóczi Ferenc.
A borsi kastély a magyar reneszánsz építészet egyik gyöngyszeme, mostantól újra méltó állapotban várja a fejedelem tisztelőit, turistákat, érdeklődőket. Vendégeinket a fejedelem korát megidéző élményekkel és kiállítással, szállodával, étteremmel és borkóstolóval várjuk kastélyunkban.
🙂 A KERÉKPÁRTÚRA A „TEKERJ A ZÖLDBE!” TÚRASOROZAT RÉSZE, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) szervezésében az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával valósul meg. https://www.facebook.com/tekerjazoldbe 🙂 Az esemény társszervezői: @aktiv.magyarorszag Facebook oldal @tekerjazoldbe Facebook oldal
🙂 A TÚRÁN VALÓ RÉSZVÉTEL SZABÁLYAI: – A túra nem a sebességről, hanem a jó társaságról szól, tehát bárkit, bármilyen kerékpárral szívesen látunk, célzottan a kezdőket is! – A sisak használata ajánlott (nem kötelező), melyet korlátozott számban biztosítani tudunk előzetes igényjelzést követően! – A közúton kötelező a KRESZ betartása. – Szintidő nincs, lehetőleg egy csoportban szeretnénk haladni, mérsékelt tempóban. – Mindenki saját felelősségére vesz részt a túrán. – A túra lebonyolítását 3 túravezető is segíti, akik végig segítik a csoport haladását és az esetleges szerelési munkákat ellátják. – A programváltozás jogát fenntartjuk!

Több

Szervező

Árpád Vezér Szabadidős, Természetjáró- és Diáksport Egyesület

X