2022, Szeptember

03szept.09:0014:00Csongrádról Tiszakürtre „Tekerj a zöldbe!”09:00 - 14:00 Tiszakürt50 km

Időpont

(Szombat) 09:00 - 14:00

Helyszín

Tiszakürt

További információk

A CSOVIVI Egyesület a „Tekerj a zöldbe!” országos kerékpáros túrasorozat részeként izgalmas túrát szervez Tiszakürtre. A kerékpártúrára a csongrádi Fa-hídnál gyülekezünk 2022.09.3. 9.30 órakor. A kerékpártúra teljes távja 50 Km, a tervezett menetidő kényelmes haladással 4 óra. A túra biztonságos közúton és a Tisza menti töltésen halad elérve az új felüljárót az M 44 út felett.

Az oda út leírása: Csongrád Fa-hídon átkelve a Tiszán az aszfaltozott mezőgazdasági úton a Nagyréten át Csépa faluba érkezünk, ahol Bogaras szőlőskertjein keresztül elérjük az M44 főutat, ott az új felüljárón hajtunk keresztül. Tiszakürtön a Táncsics Mihály és Bolza gróf utcákon az Alborétumhoz érkezünk. Bogarasnál frissítőállomást tartunk.

A vissza út leírása: Tiszakürtöt az M44 főút felüljáróján keresztül hagyjuk el Szelevény irányába haladva, majd Szelevénynél a Tisza menti töltésre tekerünk, ahol végig haladva a csongrádi Fa-hídhoz érkezünk. A Tisza menti töltésen a kijelölt árnyékos pihenőhelyen frissítőállomást tartunk.

!!! Extra turnus indul!!! 25 km rövid távval!!! Azokat várjuk, akik gyermekekkel érkeznek és Bogarastól külön kerékpáros túravezetővel Csépa irányában visszatérnek Csongrádra. Csongrádon a Bázis Sport Klubban lehetőség lesz játékra, pihenésre, amíg a hosszabb távot túrázók visszaérkeznek. 

Látnivalók: Tiszakürtön meglátogatjuk a híres Alborétumot, ahol a százéves fák alatt és a különleges növények között megpihenünk. Szelevényen az adományokból épült gyönyörű gótstílusú Jézus szíve templomba kérünk betekintést a helyi plébánostól. Sportruházat, étel-ital javasolt, a sisak nem kötelező. A túrán mindenki saját felelősségre vesz részt.  A problémamentes és kényelmes kirándulást kerékpáros túravezető és egy kísérőautó biztosítja. A részvétel térítésmentes, de az Alborétumba belépőjegyet kell váltani. A kerékpártúrát időjárástól függetlenül megtartjuk, a programváltoztatás jogát fenntartjuk. A Csongrádról Tiszakürtre „Tekerj a zöldbe!” kerékpártúra a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség és az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.

Több

X