2023, Október

07okt.10:0016:00Dunakanyar10:00 - 16:00 Szob, vasútállomás35 km

Időpont

(Szombat) 10:00 - 16:00

Helyszín

Szob, vasútállomás

További információk

Szobról a vasútállomástól rövid gurulással érjük el a révnél lévő kerékpárutat. Innen Zebegénybe megyünk a Kós Károly által tervezett templomhoz, ami után egy finom rétest eszünk. A Duna mellett haladva érintjük Nagymarost és Kismarost (ha időnk és kedvünk engedi, akkor lángosozunk, piacozunk egyet). Verőcére érve megnézzük a támfalat és fagyival zárjuk a túrát.
A túrát elsősorban felsős és végzett diákjainknak és családtagjainak szervezzük. A kerékpárszállítás korlátja miatt a jelentkezés csak a megerősítést követően válik véglegessé. A túrán való részvétel ingyenes, de a következő költségekkel kell számolni: Szobra való eljutás utazási költsége, kerékpárszállítás költsége.
Útvonal: Szob – Zebegény – Nagymaros – Kismaros – Verőce Táv: max. 35 km, amelyet kényelmes, mindenki számára tartható tempóban, pihenőkkel teljesítünk.
Javasolt felszerelés: egy jól felkészített, csomagartóval, oldaltáskával, esetleg kosárral felszerelt (ezek hiányában a csomagtartóra gumipókkal rögzített hátizsák is megoldás lehet) üzembiztos kerékpár, pótbelső, esőkabát, jól szellőző ruházat, láthatósági mellény, vízzel töltött kulacs, csoki, szőlőcukor, szendvicsek. Kerékpáros sisak használata erősen ajánlott!
Túravezetők: Polgár István és Nemes-Péntek Mónika

Több

X