2022, Október

15okt.09:0016:00Kerékpártúra a Kolon-tó felfedezésére09:00 - 16:00 Orgoványi Művelődési Ház, Orgovány, Kossuth Lajos u. 69, 607741 km

Időpont

(Szombat) 09:00 - 16:00

Helyszín

Orgoványi Művelődési Ház

Orgovány, Kossuth Lajos u. 69, 6077

További információk

A Biharite kecskeméti csapata, az Orgoványi Művelődési Ház és Könyvtár, Információs és Közösségi Hely, valamint Csernák Mária fitness edző és táplálkozási tanácsadó kerékpártúrát szervez Orgoványról az izsáki Kolon-tó természeti látnivalóinak megismerésére, valamint az egészséges életmód népszerűsítésére.
Időpont: 2022. október 15., szombat
Találkozó: Orgovány, Művelődési ház előtt
Táv: 41 km, szintemelkedés nincs.
Részvételi díj nincs, ellenben minden résztvevő emléklapot, apró ajándékokat, és a rajt-célban frissítést kap.
Útvonal: Orgoványról alacsony forgalmú közúton eltekerünk Izsákra, ahol megismerkedünk a a Kolon-tó történetével, tudnivalóival, majd felkeressük a Madárvártát, és ha az erőnkből is futja, a Bikatorok tanösvényt, ahol testközelből is élvezhetjük a tó érintetlen hangulatát. Hazafelé a már ismert úton haladunk, de Izsákon még frissítünk egyet, ahol mindenki vendégünk egy üdítőre.
A túrát alacsony forgalmú közutakon és földutakon vezetjük.
Ajánlott kerékpár: MTB vagy trekking. Az országúti bringádat most a földutak miatt hagyd otthon.
Kötelező felszerelés: láthatósági mellény, inni és ennivalók
Frissítés, amit adunk az induláskor: vitaminos víz, csoki, müzli szelet, keksz, gyümölcs, ásványvíz
Erősen ajánlott: bringás sisak, folt készlet vagy tartalék belső, szerszámok, pumpa, ruházat eső esetére
Tempó: kiránduló jellegű (18-22 km/h). Megvárjuk a gyerkőcöket és a legidősebbeket is! Bizonyos időnként árnyékban pihenőket tartunk.
A túrára kerékpárszállító autót indítunk Kecskemétről oda-vissza, melyre a kerékpárfeladás ingyenes. Igényedről keresd a túravezetőt előzetesen!
A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt, a rendezővel szemben semmiféle kártérítési igénnyel nem léphet fel. A program változtatási jogát a biztonságos lebonyolítás érdekében fenntartjuk!
Túravezető: Hegedűs Zoltán, 70/4122886
A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával valósul meg. @orgovány @egészséges.aktív.életmód.marcsival @aktiv.magyarorszag @tekerjazoldbe

Több

Szervező

Bihari Természetbarát Egyesület

X