2023, November

12nov.09:4516:00MÁRTON NAPI LIBALAKOMA A BOLGÁNYI-KÖRÖN - Tekerj a Zöldbe!09:45 - 16:00 Győr, Jedlik híd Egyetem felöli oldala, Erzsébet híd emlékmű37 km

Időpont

(Vasárnap) 09:45 - 16:00

Helyszín

Győr, Jedlik híd Egyetem felöli oldala, Erzsébet híd emlékmű

További információk

Ezen a túrán tekerhetsz is és lakomázhatsz is. A jó idő és a túraútvonal már adott, már csak a libahúst kell lefixálni. SZERDA DÉLIG (2023.11.08.) regisztrálj, ha tekersz velünk és eszel, ha csak enni akarsz akkor is jöhetsz, de regisztrálj, a LIBA RENDELÉSE MIATT FONTOS, AMI FINOM LESZ, BŐSÉGES ÉS FORRÓ! 😊 November 12-én, vasárnap, a Bolgányi-körön megtapasztaljuk a ősz hangulatát. Mi a „Lóré” vasút és ki, vagy mi az a „Muki”? Mindkettő név elválaszthatatlan a Bolgányi-hídtól, amiről hallotok majd a túra során. Kerékpártúránkat összekötjük a ma már nálunk is divatos Márton napi szokásokkal is, amiről szintén hallhattok majd érdekességeket. Túránk a Jedlik-hídtól Sziget városrészen vezet ki Győrből az Abdára vezető kerékpárúthoz. A kellemes kerékpárúton érünk el Abdára, majd Abdán keresztül a napokban átadott, vadonatúj, első osztályú kerékpárúton érünk el Öttevényre. Öttevény után Kunszigetnél kanyarodunk el a Bolgányi-híd felé. A vasúttörténeti emléken áttekerünk Dunaszeg irányába, ahol megállunk a dieselmozdonynál, ami szorosan kapcsolódik a Bolgányi-hídhoz. Ezután nemsokára betérünk Győrújfalun a Kerékpárosbarát Szolgáltatóhoz, a La Perla Étterembe, ahol a Márton napi mondához kapcsolódó libalakomával pótóljuk energiánkat. A kellemes és finom ebéd után a Szigetközi Kerékpárúton visszatekerünk kiindulási pontunkhoz.       Főételek:

  1. menü: Ropogós libacomb hagymás tört burgonyával,

párolt    lilakáposztával. 6.450 Ft

  1. menü: Ropogós libamell hagymás tört burgonyával,

párolt    lilakáposztával. 6.450 Ft

  1. menü: Feta sajttal töltött csirkemell baconban sütve,

kertifűszeres öntettel, édesburgonya hasábbal: 4.450 Ft Desszert:

  1. Csokoládé brownie mascarpone krémmel,

aszaltsárgabarack-raguval: 1.650 Ft

  1. Sajttorta meggyraguval: 1.450 Ft

  Regisztrációkor kérjük az ételek kiválasztását is megírni és árának az átutalását az alábbi bankszámlaszámra: Laposa Tibor  11600006 –  00000000 – 80155517   A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg. A túra- és idegenvezetés ingyenes. A rendezvényen mindenki saját felelősségére vesz részt! A túrán való részvétel feltétele a bukósisak használata és a műszakilag megfelelő kerékpár. A KRESZ szabályainak betartása kötelező!   Első- és hátsólámpa legyen mindenkinél, már korán sötétedik!   A túrán való részvétellel hozzájárul, hogy a túráról készült fotó és videó felvételek megjelenhessenek nyilvános fórumokon. A túrához kapcsolódó regisztrációban szereplő személyes adatokat a törvényeknek megfelelően kezeljük. (GDPR) A részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a bringamaniagyor@gmail.com email címen kell, a telefonszám, név és életkor megadásával. Kérjük, ha valaki nem Győrből jön, írja meg azt is. Találkozó: 2023.11.12. 9:45 órakor a Jedlik híd Egyetem felöli oldalán, az Erzsébet-híd (Vásárhelyi Pál híd) emlékműnél. Indulás: 2023.11.12. 10:00 órakor a Jedlik híd Egyetem felöli oldalán, az Erzsébet-híd (Vásárhelyi Pál híd) emlékműnél. Az ebéd várható időpontja: 13:30 óra La Perla Étterem, Győrújfalu Érkezés: 2023.11.12 16:00 órakor a Jedlik híd Egyetem felöli oldalán, az Erzsébet-híd (Vásárhelyi Pál híd) emlékműnél. Táv: 37 km Túravezető: Laposa Tibor +36 70 286 3665 okleveles kerékpártúra vezető (VAVÖ) idegenvezető Nehézségi fok: könnyű, családbarát A program változtatásának jogát fenntartjuk!

Több

X