2023, Július

11júl.08:0019:00SZATMÁRI KÖRTÚRA ÉS VÍZIMALOM LÁTOGATÁS-Tekerj a zöldbe!-családi túra :)08:00 - 19:00 Kisar, Látogatóközpont67 km

Időpont

(Kedd) 08:00 - 19:00

Helyszín

Kisar, Látogatóközpont

További információk

A program célja: egy közösségi kerékpártúra során megismerni a Nyírség-Szatmár-Beregi Természetvédelmi tájegység természeti és kulturális értékeit. A program a 4 napos ún. ” IX. GASZTRO BICIKLI-Szatmárban tekerés, Öreg Túron evezés” társeseménye: https://www.facebook.com/events/957570072060719/?ref=newsfeed További célunk: országszerte népszerűsíteni a kerékpározást, könnyen teljesíthető túrákkal. A program azokat kívánja megmozdítani, akik egyedül félnek nekivágni, de társaságban bátran letekerik ezt a távot.
Táv: 67 km
8.00 Gyülekező: Kisar: Látogatóközpont -Látogatóközpont: helyi állat és növénykiállítás Nagyar: -Petőfi-fa -Luby-kastély, rózsák kertje és pálmaház: kenyérlángos + Luby lé Szatmárcseke: -Csónakfejfás temető: Kölcsey síremlék -Kölcsey emlékszoba Túristvándi: -Vízimalom látogatás -EBÉD: babgulyás, palacsinta -Falusi lekvárkóstoló és vásár Kölcse: -Református templom -Erdőháti tájmúzeum Sonkád: -Középkori templom Csaholc: – Református templom – Piactér: Pogácsa, ásványvíz – Falusi korcsma-frissítő: sör/üdítő/KV Vámosoroszi: -Református templom -Piactér a templom mellett (mosdó) Kisszekeres: -Falumúzeum és középkori templom Nagyszekeres: -Szekérmúzeum és park Zsarolyán Fehérgyarmat: – Aranyvilla: „Szatmári uzsonna gazdagon” – Műemlék Református Templom Kisar: autóval hazautazás
A JELENTKEZÉS MENETE: A túrán való részvétel díja: 1.500 Ft, mely magában foglalja a túravezetést, kísérőjármű és szervíz, csomagszállítás biztosítását. A belépők és az étkezések/kóstolók önköltségesek, előzetes egyeztetés szükséges hozzá, de választásuk opcionális!
A részletek egyeztetése miatt először HÍVJ(ON) FEL kérlek!
70/771 51 67 Györki Erika
A kisebb csomagokat a túrán kísérőautó szállítja !
KERÉKPÁRTÚRÁN JAVASOLT: láthatósági mellény, sisak (nem kötelező), TAJ kártya, ivóvíz. A LEGIDŐSEBB ÉS LEGFIATALABB BICAJOS AJÁNDÉKOT KAP! SZERETETTEL VÁRUNK!
Györki Erika Árpád Vezér Szabadidős, Természetjáró és Diáksport Egyesület Sárospatak Tel: +36/70/771-51-67
Mail: uzenet.gasztrobicikli@gmail.com
Facebook: Gasztro Bicikli
CÉLUNK, hogy a közösségben való és nem verseny/teljesítményorientált kerékpározással minél több embert ki tudjunk mozdítani, minél több embert tudjunk kerékpárra ültetni. Szeretnénk, ha az emberek nem a fotel előtt töltenék a hétvégéiket, hanem kimennének a szabadba és a kerékpározással tennének valamit az egészségükért, ezzel példát mutatva a gyerekeiknek! -Ajánlott: 16 éves kortól-100 éves korig A KERÉKPÁRTÚRA A „TEKERJ A ZÖLDBE!” TÚRASOROZAT RÉSZE, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) szervezésében az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával valósul meg. https://www.facebook.com/tekerjazoldbe Az esemény társszervezői: @aktiv.magyarorszag Facebook oldal @tekerjazoldbe Facebook oldal A TÚRÁN VALÓ RÉSZVÉTEL SZABÁLYAI: – A túra nem a sebességről, hanem a jó társaságról szól, tehát bárkit, bármilyen kerékpárral szívesen látunk, célzottan a kezdőket is! – A sisak használata ajánlott (nem kötelező), melyet korlátozott számban biztosítani tudunk előzetes igényjelzést követően! – A közúton kötelező a KRESZ betartása. – Szintidő nincs, lehetőleg egy csoportban szeretnénk haladni, mérsékelt tempóban. – Mindenki saját felelősségére vesz részt a túrán. – A túra lebonyolítását 3 túravezető is segíti, akik végig segítik a csoport haladását és az esetleges szerelési munkákat ellátják. – A programváltozás jogát fenntartjuk!

Több

X