2023, Június

10jún.09:0015:00Tekerj a toronyhoz!09:00 - 15:00 Szedres központ (katolikus templom előtti tér)32 km

Időpont

(Szombat) 09:00 - 15:00

Helyszín

Szedres központ (katolikus templom előtti tér)

További információk

Bringatúra Tolna megye ipari műemlék kilátójához, a Borjádi Söréttoronyhoz 2023. június 10-én, szombaton.
A könnyű, szinte végig szintemelkedés nélküli 32km-es túra reggel 9.00 órakor indul Szedres központjából, a katolikus templom előtti térről. Medináig alacsony forgalmú aszfaltúton, majd onnan végig a Sió partján, a csatorna töltésén halad az út tovább Kölesdig. Itt rövid pihenő során megnézzük az egykori “Kisvármegyeházát” majd aszfaltúton haladunk tovább Borjádig.
A Sass család hajdani kúriájának udvarán álló Petőfi-méhes a következő állomásunk, ahol a legenda szerint a költő, “A négyökrös szekér” című versét írta 1845 őszén. Hamarosan a túra feléhez és egyben a névadó látnivalónkhoz érkezünk és felmászunk a 18 méteres egykori söréttoronyba, amely az ország 2 (kettő!) söréttornyának egyike, (a másik Tatán található). Miután kigyönyörködtük magunkat a tájban, és elfogyasztottuk a magunkkal hozott harapnivalót és frissítőket a Sió partján indulunk haza, Szedresbe.
A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.
A túra ingyenes, viszont a söréttorony megtekintése belépődíjas, amely egységesen 500 Ft/fő.

Több

X