2024, Július

20júl.09:0012:00TEKERJ A ZÖLDBE AZ ÉLMÉNYEK VÖLGYÉBEN! – III. LÁZBÉRCI KERÉKPÁROS KÖRTÚRA09:00 - 12:00 Dédestapolcsány, Kossuth utca 2.23 km

Időpont

(Szombat) 09:00 - 12:00

Helyszín

Dédestapolcsány, Kossuth utca 2.

További információk

A „Tekerj a Zöldbe” kerékpártúra sorozat a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség – Maketusz szervezésében, az Élmények Völgye és a Községi Sportegyesület Dédestapolcsány bevonásával az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg. Fedezd fel a Lázbérci Tájvédelmi Körzet településeit és természet szépségeit a kerékpáros körtúra során.
A LÁZBÉRCI TÁJVÉDELMI KÖRZET:
A Lázbérci Tájvédelmi Körzetet 1975 decemberében hozták létre Borsod-Abaúj- Zemplén Vármegyében, az Upponyi-hegység életközösségeinek és az újonnan kialakított Lázbérci-víztározó védelme érdekében. A tájvédelmi körzet eredetileg 8510 hektáros területét a 2/1986. számú OKTH rendelkezés a védelem indokainak megszűnésére – ma már egyértelmű, hogy alaptalanul – hivatkozva közel 4900 hektárral csökkentette. A védett terület ma egy apró, 2008-as változással, a Lázbérci-víztározó hidrológiai védőövezetével csaknem megegyezve, hat Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei település (Bánhorváti, Borsodbóta, Dédestapolcsány, Nekézseny, Sáta, Uppony) határára terjed ki.
Útvonal: Dédestapolcsány – Nekézseny – Sáta – Borsodbóta – Uppony – Dédestapolcsány (23,2 km)
Program:
Indulás 9:00 Dédestapolcsány, Kossuth utca 2.
1. megálló: 9:35 Nekézseny, Zrínyi Miklós utca
Látnivaló: Nekézsenyi Református Templom
2. megálló: 10:10 Sáta, Közösségi ház
Látnivaló: Fáy kastély
3. megálló: 11:10 Uppony, Sportpálya
Látnivaló: Upponyi Szoros
Cél: 12:00 Dédestapolcsány, Kossuth utca 2.
Az összesen közel 25 kilométert körülbelül 3 – 3,5 óra alatt teljesítjük. Minden településen frissítő pontokkal és meglepetéssel várjuk a bringásokat.
A TÚRÁN VALÓ RÉSZVÉTEL SZABÁLYAI:
A TÚRA NEM A SEBESSÉGRŐL, HANEM A JÓ TÁRSASÁGRÓL SZÓL, TEHÁT BÁRKIT, BÁRMILYEN KERÉKPÁRRAL SZÍVESEN LÁTUNK, CÉLZOTTAN A KEZDŐKET IS!
A sisak használata ajánlott, de nem kötelező.
A közúton kötelező a KRESZ betartása, valamint a KRESZ -nek
 megfelelő műszaki állapotú kerékpárok.
Szintidő nincs, lehetőleg egy csoportban szeretnénk haladni, mérsékelt tempóban.
A TÚRÁRA VALÓ JELENTKEZÉSSEL MINDEN RÉSZTVEVŐ ELISMERI, HOGY AZON SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE VESZ RÉSZT!
A TÚRÁN INDULVA A RÉSZTVEVŐ HOZZÁJÁRUL, HOGY A TÚRA SORÁN KÉSZÜLT MÉDIAANYAGOK, FOTÓK, VIDEÓK MEGJELENJENEK MAJD A MÉDIÁBAN/KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN A TÚRÁHOZ KÖTHETŐ KOMMUNIKÁCIÓBAN.
A túra lebonyolítását létszámtól függően 3 vagy 4 túravezető segíti, akik végig kísérik a csoport haladását és az esetleges műszaki vagy egészségügyi segítségnyújtást is biztosítják.
A szabadidősport rendezvényen a részvétel térítésmentes.
A programváltoztatás jogát fenntartjuk, szükség szerint a rossz időjárás miatt esőnapot tartunk vagy később indulunk.

Több

X