2022, Június

14jún.(jún. 14)11:0017(jún. 17)17:00Tekerj a zöldbe családi kerékpártúra a Körös-torkolathoz11:00 - 17:00 (17) Kiskunfélegyháza, Petőfi u. 2. /gyülekező/0 km

Időpont

14 (Kedd) 11:00 - 17 (Péntek) 17:00

Helyszín

Kiskunfélegyháza, Petőfi u. 2. /gyülekező/

További információk

Tekerj a zöldbe családi kerékpártúra a Körös torkolathoz

Az Értelmes Napokért Alapítvány családoknak, diákoknak szevezett szabadidősport programja a “Tekerj a Zöldbe”! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával valósul meg.
Izgalmas kerékpártúrára hívjuk a családokat, leginkább a 7-18 éves gyermekeket és szülőket várjuk. A túra gyermeküléses kerékpárral, valamint kerékpárhoz kapcsolható utánfutóval is teljesíthető.

Időpont: 2022. június 14. 11 h

Helyszín: indulás Kiskunfélegyháza, Petőfi u. 2. – érkezés Csongrád, Körös-torok

Induló létszámunk 22 fő, Bokrosnál csatlakozott hozzánk még egy kisebb csoport, így Csongrádra 31-en érkeztünk.

Életkor szerint a legfiatalabb 12 éves, a legidősebb 66 éves kerékpározó volt, zömmel 14-18 év közöttiek, valamint 60 éves, 42 éves és 66 éves felnőtt.

Kerékpárok átnézése, kerékpáros sisakok, láthatósági mellények osztása, tájékoztató az útvonalról, nehézségekről, pihenőkről, a haladás módjáról, a követési távolság betartásáról.

A kerékpártúra élén tapasztalt túravezető, rutinos kerékpáros, középen szintén, a sor végén pedig a túra szervezője, aki szemmel tart mindent, figyel minden fontos dologra.

Útvonal: Kiskunfélegyháza, alpári út, bokrosi felújított átkötő út, Csongrád-Bokros kerékpárút, ipartelepi út Csongrád határában, gát, fahíd, gáton végig a Körös torkolathoz /34,3 km/

Visszafelé az útvonal: Csongrád Körös-torok, a csongrádi Óvároson/Belvároson át/ a város központja felé kerékpárútakon Csongrád-Bokros településig, a bokrosi átkötőút, alpári út, Kiskunfélegyháza.

A időjárás kedvező volt, hiszen nem lett annyira meleg, ahogy azt vártuk, azonban a szél- bármilyen irányba haladtunk- mindig szembe fújt. Talán ez a körülmény nehezítette leginkább túránkat, de a megtett km-ek is derekas helytállást igényeltek.

Minden résztvevő dicséretet érdemes kitartásáért, senki sem panaszkodott, hősiesen tekertük a km-eket…Összességében nagyon jól sikerült, mindent, amit meg szerettünk volna nézni, vagy programelemként ígértünk megvalósult. Kerékpárosaink kifejezték azon véleményüket, hogy legközelebb is szívesen vesznek részt ilyen programon.

Több

X