2024, Április

14ápr.08:4516:30Tekerj a Zöldbe! – Győr-Dunaszeg - Kunsziget – Öttevény - Abda kör08:45 - 16:30 Győr, Dunakapu tér34 km

Időpont

(Vasárnap) 08:45 - 16:30

Helyszín

Győr, Dunakapu tér

További információk

Tekerj a Zöldbe! – Győr-Dunaszeg – Kunsziget – Öttevény – Abda kör
Abda felfedezése új utakon
Április 14-én a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében, az „Aktív Magyarország” program támogatásával egy hobbikerékpáros csapat indul el Győrből, hogy izgalmas útvonalon haladva fedezze fel Abdát. A „Tekerj a Zöldbe!” túrasorozat részeként rendezett eseményre kipróbált túrázók és újdonsült hobbikerékpárosok jelentkezését egyaránt várjuk.
A túrázók április 14-én reggel 8.45 és 9 óra között találkoznak a győri Dunakapu téren. Innen a csapat Révfalu irányába indulva hagyja el a várost.
Irány a Szigetköz és egyéb csodák
A túrázók a Szigetközi útra érve Győrújfalu, Győrzámoly, Győrladamér és Dunaszeg érintésével közelítik meg a Mosoni Duna Bolgányi hídját, és kelnek át azon. Ezt követően felfedezhetik a Kunsziget térségében található varázslatos Csiszló horgásztavat, ahol alkalmuk lesz egy kis pihenésre.
Új utakon Abda felé
Néhány éve adták át a Kunsziget és Öttevény közötti kiváló minőségű kerékpárutat, amelyen a csapat tovább folytatja útját. Az Öttevény-Abda kerékpárutat a múlt esztendőben avatták fel, így azon kényelmesen és biztonságosan közelíthetjük meg Abda települést.
Felfedezzük az egyik legdinamikusabban fejlődő települést
Abda határában Szabó Zsolt, a település polgármestere fogadja a bringásokat, és jó házigazdaként végig vezeti őket a község legérdekesebb helyein. Megcsodálhatjuk a helyi lovarda különleges állatvilágát, atmoszféráját, megismerhetjük a település múltját, történelmi értékeit, emlékeit, a nemrégiben felavatott új piacteret, majd finom pecsenyét és lángost fogyaszthatunk az Abda Agorán. A 34 kilométeres kirándulásról a csapat 16.30 körül érkezik vissza Győrbe.
A túrán mindenki saját felelősségére vehet részt! A KRESZ szabályainak betartása kötelező.
A túrán megfelelő műszaki állapotú kerékpárral lehet részt venni.
A túrán részt vevő minden személy hozzájárul ahhoz, hogy a túrán készülő fotó- és videófelvételek nyilvános fórumokon megjelenjenek. A túrához kapcsolódó regisztrációban szereplő személyes adatokat a törvényeknek megfelelően kezeljük (GDPR).
A Tekerj a Zöldbe! túrasorozat abdai rendezvényéről, programjairól nemsokára további részleteket közlünk a győri kerékpáros portálokon.

Több

X