2024, Június

17jún.09:3012:00„Tekerj a zöldbe!” kerékpártúra a lakiteleki Tőzegbánya tavakhoz09:30 - 12:00 Lakitelek, Széchenyi Krt. 44. (Orvosi rendelő melletti autóparkoló)20 km

Időpont

(Hétfő) 09:30 - 12:00

Helyszín

Lakitelek, Széchenyi Krt. 44. (Orvosi rendelő melletti autóparkoló)

További információk

A Tőserdő Turisztika Nonprofit Kft. kerékpártúrát szervez a helyi intézmények dolgozóinak, iskolásoknak és mindazoknak, akik kerékpározni a Tőserdőbe érkeznek.

Célunk a kerékpártúrázás élményének felfedezése, közösségi programok elindítása a Tőserdőben. Lakitelek és a Holt-Tisza környezetének bemutatása.

A program alkalmával lehetőség nyílik drónbemutató és sárkányrepülés megtekintésére.

Gyülekező helye: Lakitelek, Széchenyi Krt. 44. (Orvosi rendelő melletti autóparkoló)

A kerékpártúra ideje:2024.06.17. hétfő 9.30-12.00 óra
A kerékpártúra teljes távja 20 Km.

A menetidő kényelmes haladással 2x 30 perc.

A túra útvonala biztonságos útszakaszon és kerékpárúton vezet, jó állapotú kerékpárral, gyermek biciklis üléssel bárki részt vehet.

Az útvonal leírása: Oda út: Lakiteleki Általános Iskola autó parkolója-Széchenyi Krt 4625-ös főút melletti kerékpárút-Nyári-gát-Tőzegbánya tavak

Visszaút: Tőzegbánya tavak- 4625 főút melletti kerékpárút- Dr. Kiss Ágoston utca-Széchenyi Krt. kőrforgalom-Széchenyi Krt. – Május1 utca-Széchenyi Krt.-Árpád utca-Damjanich utca-Martinovics utca-Anna Presszó és Cukrászda-Lakiteleki Általános Iskola

A kerékpártúra típusa: dupla kőrtúra. A kijelölt kerékpáros túraútvonalat kétszer teszik meg a résztvevők. A 10 év alatti gyermekeknek lehetőségük van az első kőr után pihenni és a frissítőállomáson megvárni a két kőrt teljesítőket.

Frissítőállomást biztosítunk, ahol vizet kapnak a résztvevők

A résztvevők kora: 9 éves kortól 99 éves korig.

A kerékpártúra teljes program részvételi díja: 2000 Ft/fő. 16 év alatti gyermeknek és kísérő tanároknak térítésmentes.

Sportruházat, sapka javasolt, a kerékpáros sisak nem kötelező. A szervezők mindenki számára biztosítanak láthatósági mellényt.

Akinek nincs kerékpárja, annak a szervezők kerékpárbérlési lehetőséget biztosítanak.

A túrán mindenki saját felelősségre vesz részt, a programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A program része az országos „Tekerj a zöldbe!” kerékpártúra programnak, melyet a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség és az Aktív Magyarország támogat.

Több

X