2024, Június

19jún.08:3010:30"Tekerj a zöldbe" Kiskunfélegyháza felfedezése08:30 - 10:30 Kiskunfélegyháza, Petőfi u. 2. /Blandina nővér u. 1./21 km

Időpont

(Szerda) 08:30 - 10:30

Helyszín

Kiskunfélegyháza, Petőfi u. 2. /Blandina nővér u. 1./

További információk

Az Értelmes Napokért Alapítvány családoknak, diákoknak szervezett szabadidősport programja a “Tekerj a Zöldbe”! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával valósul meg.
Izgalmas kerékpártúrára hívjuk a családokat, leginkább a 7-18 éves gyermekeket és szülőket, várjuk. A túra gyermeküléses kerékpárral, valamint kerékpárhoz kapcsolható utánfutóval is teljesíthető.
A túra időpontja: 2024. június 19. szerda 8.30 h
Gyülekező helye: Kiskunfélegyháza, Petőfi u. 2. /Blandina nővér u. 1./
Tervezett táv: 21 km
A túra nehézségi foka: könnyű
Az alábbi útvonalakon haladunk:
Kiskunfélegyháza, Blandina Nővér u.-Kisközök- Móra Ferenc tér – Szegedi út-Tescos körforgalom- Selymesi út-/Vak Egér fogadó/ forduló, frissítés után vissza- Parkerdő Kilátó / kis uzsonna a pihenőhelyeken/- vissza a kerékpárúton –Szegedi út-Halasi u.-/Horváth Zoltán út- Kossuth Lajos u.-Szegedi út- Bajcsy- Zsilinszky u.- Blandina Nővér u.
Látnivalók, amiket megtekintünk: A kerékpárút külterületi részét végig szépséges természeti környezetben, tiszta levegőben tesszük meg, A Selymesi kerékpár út szép, erdős szakaszon halad. A Parkerdő kilátójából a gyönyörű nyár szinei tárulnak elénk. A Kossuth utca platánfái nyújtotta árnyékos szakaszon az Emlékpark, a Szent István templom valamint a kerámia díszítésű Városháza előtt haladunk el.
Kerékpározással egybekötött közösségépítő, turisztikai kirándulásunkra minden érdeklődőt várunk!
A hátizsákba érdemes egy kis úti csomagot, ivóvizet magunkkal vinni, amit pihenőhelyeken el tudunk fogyasztani.
Kerékpárokat, kerékpáros sisakokat, láthatósági mellényeket előre jelzett igény szerint és számban tudunk biztosítani. Ha szívesen kerékpároznál egy jó társaságban, érdekel tágabb környezeted, eltöltenél új barátokkal egy tartalmas, mozgásban és látnivalóban gazdag napot a szabadban, csatlakozz hozzánk, tarts velünk!

Több

X