2023, Október

01okt.10:0015:00Tekerj a Zöldbe! Lenti környékének felfedezése | A víz és a föld energiája útján10:00 - 15:00 Lenti Termálfürdő előtt26 km

Időpont

(Vasárnap) 10:00 - 15:00

Helyszín

Lenti Termálfürdő előtt

További információk

A víz és a föld energiájának útján – Fedezzük fel Lenti környékének rejtett kincseit bringaháton!🌳🚴‍♀️
🔖Részvétel előzetes regisztrációval > https://forms.gle/nWHLkVx9BkPq6EM9A
Kerékpártúránkat Lenti Termálfürdőnél indítjuk, ahol azonnal a lovak vagyis inkább a kerekek közé csapunk: érzékeinkkel befogjuk a fürdő területén lévő különleges energiákat, majd Szécsiszigetre kerekezve bekukkantunk a “borból készült” templomba, a Kerka Vízimalomba, megkeressük a litopunktúrás követ és meglessük a vízibivalyokat.
Aztán tekerünk tovább a Páka melletti erdőben található bunkerrendszerig. Majd Iklódbördőcén keresztül egészen Lentiszombathelyig megyünk, ahol a több száz éves harangláb árnyékában megpihenünk, mielőtt Lenti-Mumoron keresztül visszagurulunk kiindulópontunkig.
A pihenő állomásokon azt is megtudhatod, hogy ☀️miért hívják Zala megyét a magyar kőolaj- és földgáz bányászat bölcsőjének; ☀️miféle energiák alakítják a vidéket; ☀️milyen volt a molnárok élete; ☀️mi az a Maginot-vonal; ☀️és ki a “zalai Einstein”.
🎁A túra teljesítéséért egy meglepetés ajándékkal is megjutalmazunk.
A kerékpártúra egyik állomása a Kerka Vízimalom, ahol hosszabb időt töltünk, amelyet opcionálisan, a helyszínen fizetendő belépődíj ellenében meg lehet nézni. Ennek ára a múzeum weboldalán olvasható: https://kerkavizimalom.hu/hu
Gyere és tekerj át velünk az őszbe!🍂
📆Időpont: 2023. október 01. vasárnap 10:00 📍Gyülekező: 9:45 órakor a Lenti Termálfürdő előtt
🚴‍♂️A túra hossza: 26 km Menetidő: pihenőkkel együtt kb. 4 óra Az útvonal többnyire csekély szintemelkedésű, alacsony forgalmú országúton halad, ezért családokat is szeretettel várunk!
⛰Útvonal: Lenti – Máhomfa – Kerkateskánd – Szécsisziget – Páka bunkerek – Csömödér – Iklódbördőce – Lentiszombathely – Lenti
🫶A kerékpártúrán egy jelképes, 1000 Ft összegű hozzájárulás ellenében tudsz részt venni, amellyel hozzájárulsz a Szeretünk Zala értékteremtő és hagyományőrző munkájához. 14 éven aluliak számára a program ingyenes.
➡️Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével tudsz: https://forms.gle/nWHLkVx9BkPq6EM9A
A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.
Szélsőségesen rossz idő esetén a túra elmarad és másik alkalommal lesz megtartva.
Kérdés: hello@szeretunkzala.hu

Több

X