2023, Szeptember

16szept.18:0020:00"Tekerj a zöldbe!" pihenj a vízbe- esti kerékpártúra Csongrádon18:00 - 20:00 Csongrád, Fa-híd21 km

Időpont

(Szombat) 18:00 - 20:00

Helyszín

Csongrád, Fa-híd

További információk

A Csongrádi Vidra Vízi és Szabadidősport Egyesület kerékpártúrát szervez a “Tekerj a Zöldbe!” országos túrasorozat részeként, mely a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.
Esti kerékpártúrára és fürdőzésre invitáljuk a Csongrádra látogató turistákat, helyi családokat és fiatalokat. Napnyugtával indulunk útnak és a teljesített 25 km hosszú táv után hűsítő láb fürdőt veszünk, pihenünk a tiszai szabadstrandon a Körös-torokban.

A gyülekező helye és időpontja: Csongrád, Fa-híd 2023.09.16. szombat 18 óra A kerékpártúra útvonala érinti a Tisza folyó gátszakaszát, Közúton nem haladunk, így gyermek vontatókocsival és kisüléssel is biztonságosan megtehető a túra.

Tervezett útvonal: Csongrád Fa-híd, Tisza-gát-Óváros-Kőrös-torok-Vár birtok- Vasúti Híd- Holt Tisza part-Villan-tó Szabadidőpark – Csongrád Városi Sport telep -Szentes kerékpárút-Holt Tisza-part-Körös-torok szabadstrand

A szervezők a Kőrös folyó torkolatnál frissítőállomást biztosítanak. A résztvevőknek a naplementét követően fényvisszaverőt, kerékpáros lámpát osztanak ki.
Látnivalók: Tisza és Kőrös folyó torkolat, ártéri erdők, 2 km hosszú homok part, hajó kikötő. A szabadidősport program az aktív turizmus helyi lehetőségeinek bemutatásán túl, lehetővé teszi a pihenést és felfrissülést.

A Körös-torokba érkezve sportedző vezetésével zenés nyújtó-lazító torna, talp masszázs és közös vízi fürdőzés biztosítja a testi lelki kikapcsolódást. A szervezett túra programja 20 órakor zárul.

A szentesi kerékpáros társaink a Vasúti-hídnál tudnak a túracsoporthoz csatlakozni. Csatlakozási időpont: 18.40 óra. Javasolt a kerékpár állapotának átvizsgálása, sportruházat, sisak, és saját világítás. A kerékpártúrát 2 fő túravezető vezeti, de mindenki saját felelősségre vesz részt. A kerékpártúrát időjárástól függetlenül megtartjuk, a programváltoztatás jogát fenntartjuk. Azoknak a vidéki turistáknak, akiknek szállásra van szüksége, azoknak a CSOVIVI Egyesület segítséget nyújt a szálláskeresésben.

Több

X