2024, Május

11máj.08:4517:30Tekerj a zöldbe - Tekerj a Zöldbe! – Győr-Győrszemere-Felpéc gurulás08:45 - 17:30 Győr, Dunakapu tér68 km

Időpont

(Szombat) 08:45 - 17:30

Helyszín

Győr, Dunakapu tér

További információk

Tekerj a zöldbe – Tekerj a Zöldbe! – Győr-Győrszemere-Felpéc gurulás
 
Kerékpáros barangolás a Sokoró vidékén
 
 
Május 11-én a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében, az „Aktív Magyarország” program támogatásával a győri hobbikerékpárosok dombmenetbe kapcsolnak, hogy felfedezzék a Sokorói dombság két települését: Győrszemerét és Felpécet. A „Tekerj a Zöldbe!” túrasorozat részeként rendezett eseményre már várjuk a vállalkozó kedvű hobbikerékpárosok jelentkezését.
 
 
A túrázók május 11-én reggel 8.45 és 9 óra között találkoznak a győri Dunakapu téren. (A város déli-nyugati oldala felől érkezőknek csatlakozási lehetőséget biztosítunk a Möbelix parkolójában 9 óra 15-és 9.30 között.
 
 
 
 
Győrszemere felfedezése
A túrázók Ménfőcsanak irányába indulnak el, majd körülbelül 20 kilométer megtétele után érkeznek meg Győrszemere településre. Itt Horváth Gyula helyi polgármester fogadja a bringásokat, majd bemutatja a település történelmét. A helyi érdekességek, látványosságok (például a híres Gyémánt Lovarda vagy a katolikus templom) megtekintése után a csapat tovább indul a dimbes-dombos Felpéc irányába.
 
 
Országos hírű tájház és egyéb csodák
 
 
Felpécre érkezve a csapat elsőként a patinás felpéci présházzal és a mellette lévő etnobotanikai kerttel ismerkedhet meg. Felpéc ezen felül olyan csodákban bővelkedik, mint az „Év Tájháza” címmel kitüntetett helytörténeti múzeum vagy a két patinás templom. A műemlékeket helyi kalauzaink mutatják be, akiktől minden bizonnyal különleges történeteket hallhatunk.
A 68 kilométeres túráról délután fél 4 körül indul vissza a csapat, és várhatóan fél 6 körül érkezik meg Győrbe.
 
 
A túrán mindenki saját felelősségére vehet részt! A KRESZ szabályainak betartása kötelező.
A túrán megfelelő műszaki állapotú kerékpárral lehet részt venni.
A túrán részt vevő minden személy hozzájárul ahhoz, hogy a túrán készülő fotó- és videófelvételek nyilvános fórumokon megjelenjenek. A túrához kapcsolódó regisztrációban szereplő személyes adatokat a törvényeknek megfelelően kezeljük (GDPR).
 
 
 
 
 
 
A Tekerj a Zöldbe! túrasorozat Győrszemere-Felpéc rendezvényéről, programjairól nemsokára további részleteket közlünk a győri kerékpáros portálokon.

Több

X