2022, Szeptember

25szept.09:0016:00Tekerj Jakabszállásról Pétermonostora romjaihoz!09:00 - 16:00 Jakabszállás, Sántha György Művelődési Ház, Jakabszállás, 607847 km

Időpont

(Vasárnap) 09:00 - 16:00

Helyszín

Jakabszállás, Sántha György Művelődési Ház

Jakabszállás, 6078

További információk

A Biharite kecskeméti csapata, a Lokálpatrióták Egyesületet és Jakabszállás Község Önkormányzata kerékpártúrát szervez Jakabszállásról az egészséges életmód jegyében a környék kevesek által ismert természeti és régészeti látnivalóinak megismerésére, jakabszállási indulással és érkezéssel.
 
Időpont: 2022. szeptember 25., vasárnap
 
Találkozó: Jakabszállás, Sántha György művelődési ház udvara
 
Táv: 47 km, szintemelkedés nincs.
 
Részvételi díj nincs, ellenben minden résztvevő emléklapot, apró ajándékokat, és a rajt-célban frissítést kap.
 
Útvonal: A jakabi művelődési ház udvaráról polgárőrségi autós biztosítás mellett az 54-es úton eltekerünk a bugaci bekötőútig, ahonnan alacsony forgalmú közúton megérkezünk a bugacpusztaházai parkerdőhöz, túránk első állomásához. A pihenőparkban a szusszanás mellett felkeressük a remek kilátót is, megcsodálva a környék panorámáját. A pihenő után Bugacon keresztül megérkezünk túránk céljába, a pétermonostorai egykori bazilika romjaihoz, ahol meghallgatjuk Pétermonostora, és a helyben feltárt kincsleletek történetét. Innen Kiskunfélegyháza felől, Fülöpjakabra tartunk, ahol a presszóban mindenki a vendégünk egy üdítőre. Erőt nyerve végül hazatérünk Jakabszállásra.
 
A túrát a közúton polgárőr biztosítás mellett, illetve alacsony forgalmú közutakon vezetjük.
 
Ajánlott kerékpár: MTB vagy trekking, de erre a túrára bármilyen típusú kerékpárral érkezhetsz.
 
Kötelező felszerelés: láthatósági mellény, inni és ennivalók
Frissítés, amit adunk az induláskor: vitaminos víz, csoki, müzli szelet, keksz, gyümölcs, ásványvíz
 
Erősen ajánlott: bringás sisak, folt készlet vagy tartalék belső, szerszámok, pumpa, ruházat eső esetére
 
Tempó: kiránduló jellegű (18-22 km/h). Megvárjuk a gyerkőcöket és a legidősebbeket is! Bizonyos időnként árnyékban pihenőket tartunk.
 
A túrára kerékpárszállító autót indítunk Kecskemétről oda-vissza, melyre a kerékpárfeladás ingyenes. Igényedről keresd a túravezetőt előzetesen!
 
A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt, a rendezővel szemben semmiféle kártérítési igénnyel nem léphet fel. A program változtatási jogát a biztonságos lebonyolítás érdekében fenntartjuk!
 
Túravezető: Hegedűs Zoltán, 70/4122886
 
A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával valósul meg.
 
@jakabszállás @aktiv.magyarorszag @tekerjazoldbe

Több

Szervező

Hegedűs Zoltán és Csorbáné Sipos Mária

X