2022, Augusztus

06aug.10:0018:00Vízi élmények kerékpárral – Tekerj a Zöldbe! avagy Ásványráró a Szigetköz ékszerdoboza!10:00 - 18:00 Győr-Révfalu, Erzsébet-híd emlékmű48 km

Időpont

(Szombat) 10:00 - 18:00

Helyszín

Győr-Révfalu, Erzsébet-híd emlékmű

További információk

Augusztus 6-án kerékpártúrát szervezünk Ásványráróra. Ásványráró elsősorban természeti értékeivel büszkélkedhet, a legfontosabb látnivalónk a Duna egyedülálló látképe. A szigetközi kerékpárúton érjük el úti célunkat. Útközben Dunaszentpálon megpihenünk és megmártózunk a Mosoni-Dunában. A pihenő után tovább tekerünk és megállunk a közel 300 éves Kálváriánál, amiről, és a mellette álló fáról fogok érdekességeket mondani. A községbe érve részesei leszünk a falunapnak, ahol sok érdekes programot nézhetünk meg. A kellemes kerékpártúrát összeköthetjük kenuzással, megcsodálhatjuk vízről a zárások világát, kb. másfél órás túra keretében. A kenutúra térítéses, kérem a regisztációkor jelezni, hogy részt kíván-e venni a kenutúrán, hány fővel, illetve hány 12 év alatti gyerekkel, amire emailben válaszolok a részletekkel. Hazaindulás előtt meglátogatjuk a Kerékpárosbarát Szolgáltató cukrászdát, ahol egy kellemes fagyival/sütivel lezárjuk kulináris igényünket és utána hazatekerünk.
A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.
Találkozó 9:45 órakor a Jedlik híd Egyetem felöli oldalán, az Erzsébet-híd (Vásárhelyi Pál híd) emlékműnél. Rövid eligazítás után legkésőbb 10.00-kor indulunk. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a bringamaniagyor@gmail.com email címen kell, a telefonszám, név és életkor megadásával! A rendezvényen mindenki saját felelősségére vesz részt! Bukósisak használata erősen ajánlott, a KRESZ szabályainak betartása kötelező! Indulás: 2022.08.06. 10:00 órakor Győr-Révfalu, Erzsébet-híd emlékmű Érkezés: 2022.08.06. 18:00 órakor Győr-Révfalu, Erzsébet-híd emlékmű Táv: 48 km Túravezető: Laposa Tibor +36 70 286 3665 okleveles kerékpártúra vezető (VAVÖ) idegenvezető Nehézségi fok: könnyű, családbarát A program változtatásának jogát fenntartjuk!

Több

Szervező

Bringa Mánia Győr

X