2023, Október

07okt.08:4517:30Tekerj a Zöldbe - Irány a Sokorópátkai Búcsú08:45 - 17:30 Sokorópátkai Hármashalom oltár56 km

Időpont

(Szombat) 08:45 - 17:30

Helyszín

Sokorópátkai Hármashalom oltár

További információk

Sokorópátkai búcsújárás kétkeréken Október 7-én a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében, az „Aktív Magyarország” program támogatásával ismét érdekes program kínálkozik a győri hobbikerékpárosok számára. A „Tekerj a Zöldbe!” túrasorozat részeként rendezett esemény ismét a Sokoró Kapuját célozza meg. A Világ Legnagyobb Székelykapujánál búcsúi szentmise és gazdag műsor várja az érdeklődőket. A különleges búcsúi túrára már várjuk a jelentkezőket! Hatalmas és példaértékű közösségi összefogásnak köszönhetően ez év június 3-án avatták fel Sokorópátkán a Sokoró Kapuját. A világ legnagyobb székelykapuja nem csupán a magyarok összetartozását jelképező szimbólum kíván lenni, de a település a jövőben számos nagyszabású rendezvénynek is otthont ad. Ezúttal a Magyarok Nagyasszonyának ünnepkörében itt tartanak búcsút. A sokorópátkai ünnepi eseményekre Pannonhalma, Ravazd, Felpéc, Kajárpéc és Tényő településekről, de az ország más pontjairól is érkeznek gyalogos zarándokok. Pannonhalmáról motorosok, míg Győrből reggel 9 órakor a Möbelix parkolóból egy hobbikerékpáros csoporttal indulunk a helyszínre. A túra hossza 56km. A túra könnyű családbarát. Íme az ünnepi esemény részletes programja: A délelőtt 11 órakor kezdődő program a sokorópátkai Hármashalom oltárnál veszi kezdetét. Elsőként Kara Ákos országgyűlési képviselő, Bassák Attila sokorópátkai polgármester, illetve Vajda Péter Sokorói Tájegység Egyesülés vezetője, a Sokoró Kapuja felépítésének főszervezője mondanak beszédet. A beszédeket követően megkezdődik a szentmise, amelyet Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapát fog celebrálni. A szertartás végén a zarándokok közösen imádkoznak Magyarországért és a Magyar Nemzetért. A kora déli óráktól megkezdődnek a búcsúi programok, amelyekben helyet kap a Téti Ifjúsági Fúvószenekar koncertje majd kétórás népitánc és népzenei produkciók következnek. A helyi kultúrházban „Búcsúi Nagy Asztal” sütiverseny lesz, este nyolctól ugyanitt Regös Táncműhelyen vehetnek részt az egybegyűltek. Nemes célért adakozhatunk A helyszínen 13 órától jószolgálati étel- és italárusítás veszi kezdetét. A bevétel (azaz a gyűjtés) teljes összegét a szervezők az Sokoró Kapuja melletti terület, az Összetartozás Parkja kialakítására fordítják. Sokorópátkáról várhatóan 16 óra környékén indulunk vissza Győrbe.

A túrán részt vevő minden személy hozzájárul ahhoz, hogy a túrán készülő fotó- és videófelvételek nyilvános fórumokon megjelenjenek.
Túravezető: Tömböly Tamás, az egyesület elnöke. Telefon: 06/30-650-8000
A túra szervezője a Hobbikerékpárosok Országos Klubja Egyesület.
A kerékpártúra a „Tekerj a Zöldbe!” túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében, az „Aktív Magyarország” támogatásával valósul meg.
A túrán mindenki saját felelősségére vehet részt! A KRESZ szabályainak betartása kötelező. A túrán megfelelő műszaki állapotú kerékpárral lehet részt venni.
A túrán részt vevő minden személy hozzájárul ahhoz, hogy a túrán készülő fotó- és videófelvételek nyilvános fórumokon megjelenjenek.A túrához kapcsolódó regisztrációban szereplő személyes adatokat a törvényeknek megfelelően kezeljük (GDPR).

Több

X