SZERVEZZ TEKERJ A ZÖLDBE! BRINGATÚRÁT!

Jelentkezési felhívás

 

A Tekerj a Zöldbe! kerékpáros túrasorozat keretei között az idei szezonban 200 családbarát kerékpártúra megszervezésére keresünk túraszervezőket országszerte.

A Tekerj a Zöldbe! célja, hogy népszerűsítse a kerékpározást mindenki számára teljesíthető, könnyű, vezetett, 30-40 fős kerékpártúrákkal. A távok teljesítéséhez nem kell sportolói múlt, kortól, és erőnléttől függetlenül bárki könnyedén végig tud tekerni a 30-60 kilométeres túrákon. A Tekerj a Zöldbe! kerékpártúra sorozattal szeretnénk elérni, hogy a felkapott kerékpáros turisztikai desztinációkon túl, további, alternatív útvonalakat is megismerjenek az érdeklődők. A kerékpártúrázás szeretete mellett  a túrák célja, hogy a résztvevők felfedezzék környezetük rejtett kincseit, a helyi attrakciókat, valamint hogy elsajátítsák a közlekedésbiztonság alapjait.

A Tekerj a Zöldbe! kerékpártúra sorozat a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség – Maketusz szervezésében, helyi szervezetek bevonásával az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg. 

JELENTKEZZ TÚRASZERVEZŐNEK!

Olyan számlaképes vállalkozási formák jelentkezését várjuk, akik jogosultak a szolgáltatás nyújtására vonatkozó számla kiállítására (2022. szeptember 1.-től magánszemélyeket is tudunk támogatni!) és vállalják, hogy szerveznek egy vagy több kerékpártúrát, eseményenként bruttó 95.000 Ft támogatás fejében az alábbi feltételek szerint:

 • A túra hossza 30-60 km, maximum 200 méter szintkülönbséggel, amelytől indokolt esetben lehet eltérni, esetleg a minimálisra tervezett 30 km-t nem kell elérni.
 • A túrán legyen minimum 30 résztvevő, amennyiben ez valamely külső körülmény miatt mégsem teljesül, de a szervezők bizonyítják, hogy elkövettek mindent a túra sikeressége érdekében és megindokolják az alacsony részvételi számot a kerékpártúra elszámolható.
 • Az útvonal kijelölésénél szempont az, hogy meg lehessen tenni utánfutóval és gyereküléssel is, valamint az is, hogy lehetőleg a kevésbé ismert útvonalakat is bemutassa, kerülje a kerékpárral amúgy is zsúfolt utakat.
 • Tapasztalattal és helyismerettel rendelkező túravezetőt kell alkalmazni.
 • Be kell vonni valamilyen kulturális programelemet a túrába, pl. műemlék, tájház, természeti vagy épített érték.
 • A vállalkozó szedhet maximum 1000 Ft/fő részvételi díjat, amit a szervezésre tud felhasználni.
 • A Vállalkozónak létre kell hoznia egy Facebook eseményt cége, szervezete Facebook oldalán keresztül (amennyiben nem rendelkezik Facebook oldallal, csak magánszemély profillal, eseménye adataival írjon e-mailt az info@tekerjazoldbe.hu e-mail címre és mi létrehozzuk a Facebook eseményt, amihez hozzáadjuk a Vállalkozót társszervezőnek):
  • Az esemény nevében szerepeljen, hogy Tekerj a Zöldbe!
  • Az esemény legyen publikus, mindenki számára elérhető, látható, nyilvános vendéglistával.
  • Minimum 30 meghívottja legyen az eseménynek.
  • A esemény leírásban szerepeljen:

A pontos útvonal, a teljesítendő táv hossza, a menetidő és a támogatás tényére vonatkozó mondat: “A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.”

Mielőtt nekiállnál a szervezésnek olvasd el figyelmesen a Hogyan szervezz „Tekerj a Zöldbe” kerékpártúrát? kisokost, amiben összeírtuk a kerékpártúra szervezés főbb lépéseit.

 JELENTKEZÉS MENETE

A SZERVEZŐKNEK menüpontban, a REGISZTRÁCIÓRA kattintva hozz létre egy Tekerj a Zöldbe! túravezető profilt! Ezt követően jelentkezz be a Tekerj a Zöldbe! túravezető profilodba, válaszd ki a TÚRA FELTÖLTÉSE menüpontot, és add meg a Tekerj a Zöldbe! kerékpártúra nevét, helyszínét, időpontját, főbb adatait és az esemény Facebook linkjét.

Feltöltés után a túratervezetet átnézzük, és amennyiben megfelel minden elvárásnak, egy héten belül jóváhagyjuk, és elkészítjük a megrendelőt, amit a profilodból tudsz majd letölteni. A jóváhagyásról e-mailben értesítünk. Amennyiben nem kaptad meg e-mailünket, ellenőrizd a SPAM mappát!

A Tekerj a Zöldbe! túra jóváhagyását követően két feladatod van:

 1. Add meg a Facebook esemény társszervezőjének @aktiv.magyarorszag facebook oldalt, valamint a @tekerjazoldbe facebook oldalt
 2. Szervezz egy szuper kerékpár túrát

ELSZÁMOLÁS

A kerékpártúrát követően 5 napon belül lépj be újra a Tekerj a Zöldbe! profilodba, és a lezajlott esemény szerkesztését kiválasztva töltsd fel a beszámolót (Mit írjak a beszámolóba?) és 5 látványos fényképet az eseményről.

A beszámolót átnézzük és e-mailben értesítünk, ha elfogadtuk, és le tudod tölteni a teljesítési igazolást a Tekerj a Zöldbe! túravezető profilból. Magánszemélyek esetében a megbízási díjat a teljesítési igazolás kiállítását követő hónap 10.-ig utaljuk. Számlaképes vállalkozási forma esetében a számlát a teljesítési igazolás alapján állítsd ki az alábbiak szerint és 15 napon belül utaljuk a támogatás összegét:

Számlázási cím:

MAGYAR KERÉKPÁROS TURISZTIKAI SZÖVETSÉG
Székhely: 9700 Szombathely, Berzsenyi D. tér 1.
Adószám: 18877410-1-18

Számla tárgya:

Tekerj a Zöldbe! kerékpártúra szervezés

Fizetési határidő:

15 nap

Megjegyzés:

Túra neve és időpontja

A papíralapú számlákat kizárólag akkor tudjuk kifizetni, ha beérkezik hozzánk eredetiben is.

A túraszervezők 3. túráját csak abban az esetben tudjuk támogatni, ha megkaptuk a szerződést papíralapon, két példányban aláírva. Az első két kerékpártúra megszervezéséhez elegendő a megrendelő, nem feltétele a szerződéskötés.

Egy túraszervező maximum 5 túrát szervezhet, ettől indokolt esetben, a Maketusz jóváhagyásával egy három árajánlatos beszerzési eljárás lefolytatása után el lehet térni.

 TOVÁBBI TUDNIVALÓK

 • Hiánytalan teljesítés esetén a Maketusz 30 napon belül utalja a támogatás összegét, eseményenként bruttó 95.000 forintot.
 •  A túra esetleges elmaradásáról, halasztásáról a túraszervező azonnal, de legkésőbb a túra előtt 5 nappal értesíti Maketuszt és kommunikálja a Facebook eseményben.
 • A Maketusz és az Aktív Magyarország képviselői személyesen is megjelenhetnek a túrákon.
 • A beküldött jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében a támogató bírálja el és arról legkésőbb a jelentkezést követő 6 napon belül írásos visszajelzést küld a jelentkező részére.
 • ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
X