2024, Július

23júl.20:3023:59Békéscsaba Night Ride - Tekerj éjszaka is a zöldbe!20:30 - 23:59 Békéscsaba Csabagyöngye Kult központ40 km

Időpont

(Kedd) 20:30 - 23:59

Helyszín

Békéscsaba Csabagyöngye Kult központ

További információk

Ha nem szeretnél szépen lassan a saját levedben puhára főni, akkor tarts velünk egy könnyed éjszakai körtúrára!
Július 23-án (rossz idő esetén július 24-én) tekergünk egyet a nyári éjszakában, s téged is várunk! A laza csavargásként jellemezhető bringatúra a Tekerj a zöldbe! elnevezésű kezdeményezés keretében, a Magyar Kerékpáros és Turisztikai Szövetség szervezésében és az Aktív Magyarország Program támogatásával valósul meg.
Útvonal => Békéscsabáról 20 óra 30 perckor, a Csabagyöngye Kult központ elől indulunk, majd a zöldfolyosó felé vesszük az irányt. Vesze után a szervizúton haladunk egészen a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontig. Az utunk Szanazug irányába visz minket tovább (a dobozi oldalon), ahonnan a dobozi hídig tekerünk el. Ezt követően Gerlát és persze az erdei úton keresztül Pósteleket célozzuk meg, ahonnan szépen „visszacsorgunk” a városba. A táv ugyan 40 kilométer feletti, de mivel nem versenyre készülünk és remélhetőleg a tatár sem fog minket hajtani, ezért könnyed tempót fogunk diktálni.
A távot bárki könnyen, akár utánfutóval vagy gyereküléssel felszerelve is könnyedén teljesítheti, senkit sem hagyunk hátra.
A túrán való részvétel ingyenes, a részvételi szándékot azonban érdemes a Meta-eseménynél jelezni! Bringás felebarátainknak apró figyelmességgel készülünk: az első 25 résztvevő (jelentkezési sorrendben) kávét és kakaós csigát kap ajándékba. A kerékpárok műszaki állapotából adódó esetleges nehézségekért nem tudunk felelősséget vállalni, az apróbb hibákat, esetleges defekteket azonban orvosolni tudjuk.
Bukósisak használata nem kötelező, de ajánlott.

Több

X