2023, Május

13máj.11:4614:00Bolyai 8.b biciklitúra - Tekerj a zöldbe! Irány Ócsa!11:46 - 14:00 Ócsa vasútállomás20 km

Időpont

(Szombat) 11:46 - 14:00

Helyszín

Ócsa vasútállomás

További információk

Az ócsai vasútállomástól egy kellemes gurulással érjük el az öregfaluban található tájházegyüttest és a XIII. századi műemlék templomot. Innen a várost elhagyva először kissé göröngyös terepen, majd kisforgalmú közúton közelítjük meg a Selyem-réti tanösvényt, ahol kellemes erdei úton járva gyönyörködhetünk a láperdőben. Az erdei játszótéren rövid pikniket tervezünk az otthonról hozott falatokból. Innen az Öreghegyi pincesor felé indulunk, ahol a homoki szőlőkön épült műemlék pincéket tekintjük meg. Innen a vasútállomásig gurulunk.
A túrát elsősorban végzős diákjainknak és családtagjainak szervezzük. A kerékpárszállítás limitje miatt a jelentkezés csak a megerősítést követően válik véglegessé.
A túrán való részvétel ingyenes, de a következő költségekkel kell számolni: Ócsára való eljutás utazási költsége, kerékpárszállítás költsége, múzeumi belépő.
Útvonal: Ócsa vasútállomás – Tájház – Középkori templom – Selyemrét-tanösvény – Öreghegyi pincesor
Táv: 20 km, amelyet kényelmes, mindenki számára tartható tempóban, pihenőkkel teljesítünk. Javasolt felszerelés: egy jól felkészített, csomagartóval, oldaltáskával, esetleg kosárral felszerelt (ezek hiányában a csomagtartóra gumipókkal rögzített hátizsák is megoldás lehet) üzembiztos kerékpár, pótbelső, esőkabát, jól szellőző ruházat, láthatósági mellény, vízzel töltött kulacs, csoki, szőlőcukor, szendvicsek. Kerékpáros sisak használata erősen ajánlott!
Túravezetők: Polgár István és Györkő Szilárd
A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.

Több

X