2022, Május

08máj.11:0017:00Bringázz velem, éld meg a szabadság érzését! - Tekerj a Zöldbe!11:00 - 17:00 Kalocsa, vasűtállomás45 km

Időpont

(Vasárnap) 11:00 - 17:00

Helyszín

Kalocsa, vasűtállomás

További információk

Kalocsa és környékbeli mozgást szeretőket hívom, tekerjünk a Szelidi-tóhoz. A túra ingyenes, kortól, erőnléttől függetlenül is teljesíthető, az útvonal során bárhol bekapcsolódhatsz. Várom a sport bringások, családok, diákok csatlakozását az eseményhez, népszerűsítsük együtt a kerékpározást! Ismerjük meg lakóhelyünk környezetének rejtett kincseit.
Indulás 2022.05.08.-án 11óra, gyülekező Kalocsa vasútállomás. Útvonal: Kalocsa-Szakmár-Szelidi-tó-Szakmár-Kalocsa Az útvonal egy része 15km kerékpárút, a többi 30km alsórendű jó minőségű kis forgalmú 5308-as mellékút, ahol a közlekedés biztonság alapjait is gyakoroljuk. A Szelidi-tó hazánk 5.legnaygobb tava. A “Kék moszat” tanösvény bejárása,tekerése során megismerjük a tó természetes élővilágát, kialakulását, valamint a környező területek növényvilágát. A strandon pihenünk (jó idő esetén fürdés is akár), a Szittyótéren evés-ivás lehetséges. 15:00kor indulunk vissza a fent megjelölt útvonalon. A bringatúrán résztvevők meglepi ajándékban részesülnek 🙂
Távolság: 45 km Menetidő: 4 óra(oda-vissza) Szintkülönbség: ~50 m Útvonal:Kalocsa-Szakmár-Szelidi-tó-Szakmár-Kalocsa
A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.

Több

Szervező

Halászné Turi Magdolna

X