2022, Augusztus

20aug.09:0018:00Bringázzunk együtt Dombori Duna-strandra - Tekerj a Zöldbe!09:00 - 18:00 Kalocsa, KSE pálya bejárata65 km

Időpont

(Szombat) 09:00 - 18:00

Helyszín

Kalocsa, KSE pálya bejárata

További információk

Kalocsárán a városi sportpálya ( KSE, Vörösmarty út )előtt gyülekezünk és indulunk 9 órakor. A Diegó bolt előtti parkolóban is lehet csatlakozni 9:10 óra . Célunk: Fadd-Dombori üdülőtelep, azaz Dombori  Duna-strand. Fadd-Dombori üdülőtelepe Budapesttől 150, Szekszárdtól 20 kilométerre a faddi Duna-holtág mellett helyezkedik el. A 12 km hosszú Duna-holtág a csend és nyugalom birodalma, fás, ligetes, nádas partszakaszok váltogatják egymást. Medre változatos, a víz mélysége 3 és 7 m között változik. Domborinál a part tökéletes a  fürdőzésre, a strand infrastrukturája ideális, méltán országos hírű. Az 51-es számú közúton haladunk a fajszi elágazóig, onnan rácstlakozunk a Duna töltésre. A Gyönyvirág bisztrónál pihenünk, majd a töltésen kialakított kerékpárútun tekerünk a Szent László hídig. A híddal kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy az építés során külön figyelmet kellett fordítani a terület természetvédelmére, ugyanis az építkezés a Duna-Dráva-Nemzeti Park Gemenci Tájegységének közelében folyt. A tájegység állatainak védelmére számos vad- és hüllőátjárót alakítottak ki. A  Szent László híd Fajsz felőli oldalán utunk egy szoborcsoport mellett halad el. A tizennégy monumentális, hat méteres szobrot, hét kiváló művész készítette. Megnézzük a  szoborcsoportot, pihenünk is egyet az itt lévő bringás pihenőben, majd feltekerünk a hídra. Célszerű a hídon végigtolni a kerékpárokat, mert rossz minőségű az út, másrészt lenyűgöző az alattunk hömpölygő Duna látványa.  A hidat elhagyva a gemenci iránnyal ellentétes irányban a Duna jobb oldalán, kerékpárúton tekerünk a célig. Dél körül érkezünk a strandra, ott  szabadprogram, pihenés, fürdés, játék lehetőség ,a strand területén sokféle étkezde található, mindenki kedvére választhat. 15 órakor indulunk vissza a fent leírt útvonalon.
Várható érkezés: 18 óra
Túra hossza : 65 km 
Túra teljes ideje: 9 óra. Tekerési idő: 6 óra
A túrán való részvétel ingyenes,  meglepi ajándékról, láthatósági mellényekről most is gondoskodom.  A túra kortól, erőnléttől függetlenül is teljesíthető. A rendezvényt családoknak is ajánlom, hiszen ideális augusztus 20-i program. A túra kerékpárúton és aszfalton halad. Az időjárási viszonyoktól és a csoport haladási sebességétől függően a túravezető az útvonal módosítás jogát fenntartja. A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt.
A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség és az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.
 

Több

X