2022, Szeptember

17szept.10:0014:00Budapesti parkok felfedezése - Csepel Tamariska domb - Tekerj a Zöldbe!10:00 - 14:00 Budapest, Csepel, Szent Imre tér, Budapest, Szent Imre tér 1., Szent Imre tér 10, 121124 km

Időpont

(Szombat) 10:00 - 14:00

Helyszín

Budapest, Csepel, Szent Imre tér

Budapest, Szent Imre tér 1., Szent Imre tér 10, 1211

További információk

Útvonal: Csepel, Szent Imre tér – Tejút park – Akácfa utcai kiserdő – Tamariska domb – Kolonics György sétány (Ráckevei-Duna part) – Szent Imre tér
Találkozó a Csepelen a Szent Imre téren a Kisboldogasszony-templom előtt reggel 9:30 órakor.
Indulás: 10:00 órakor
Visszaérkezés a Szent Imre térre várhatóan 14:00 órakor
Táv oda és vissza összesen: 24 km
A túra nehézsége: NAGYON KÖNNYŰ
Típusa: KÖRTÚRA
Program:
Túránkat a Szent Imre tér megtekintésével kezdjük, majd meg sem állunk a Tejútig. Tudtad, hogy a Tejút parkban öltözőszekrényes okos padot is találsz, ahol biztonságosan tárolhatod a holmidat amíg sportolsz? Szerintem nagyon jó ötlet.
Következő terület amit felfedezünk egy városi kiserdő lesz, azonban nagyon nem hatolunk bringával a mélyére, mert nem csak a nevében található meg az akácfa, melynek a tüskéje – a királydinnye tüskéjével együtt – nem igazán a kerékpárosok barátja.
Utunk ezután a Bringaváros KRESZ parkba vezet. Ezen a helyen a környéken lakó szülők, nagyszülők teljes biztonságban taníthatják meg gyermekeiket a helyes kerékpáros közlekedésre.
Innen Csepel kertvárosán át történő bolyongással jutunk el túránk fő nevezetességéhez a Tamariska-dombhoz, mely Természetvédelmi Terület!
Kialakulásáról, hogy miért lett védett terület és a névadójáról én fogok nektek mesélni.
Viszont azt, hogy mit rejt a mélye Samai Katalin, a Királyerdei Művelődési Ház munkatársa fogja nekünk megmutatni.
Végezetül a Kolonics György sétányon Csepel határától végig gurulunk egészen a Gubacsi hídig, többször megállva és megcsodálva az őszi napsütésben a Ráckevei-Dunát.
Majd túránk kiinduló pontjára – Szent Imre tér – tekerünk, ahol esetleg ehetünk egy finom fagyit még búcsúzóul.
A TÚRA REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT, MIVEL A TAMARISKA DOMBI BUNKER CSAK KORLÁTOZOTTAN ÉS LÉTSZÁMMAL – MAXIMUM 25 FŐ – LÁTOGATHATÓ!
REGISZTRÁLNI E-MAILEN A bringabriella22@gmail.com CÍMEN LEHET!
KÉRLEK CSAK AKKOR REGISZTRÁLJ, HA TÉNYLEG EL IS JÖSSZ, NE VEDD EL ATTÓL A HELYET AKI JÖNNI SZERETNE!
LEMONDÁS ESETÉRE LÉTREHOZOK EGY VÁRÓLISTÁT, TEHÁT HA MÉGSEM JÖSSZ KÉRLEK TISZTELD MEG AZZAL A VÁRAKOZÓKAT, HOGY JELZED. KÖSZÖNÖM!

Több

Szervező

Fugerth Gabriella

X