2024, Június

23jún.10:0017:00Delelő-Túra10:00 - 17:00 Fehérgyarmat, Csemege ABC előtt kialakított Kis-park33 km

Időpont

(Vasárnap) 10:00 - 17:00

Helyszín

Fehérgyarmat, Csemege ABC előtt kialakított Kis-park

További információk

Nagy örömmel tájékoztatom az érdeklődőket, hogy a Re-cycling Adventure Company szervezésében megrendezésre kerül 2024.06.23-án, vasárnap, 10:00 órai kezdettel az első Delelő-Túra, melynek kiinduló pontja a fehérgyarmati Csemege ABC előtt kialakított Kis-park lesz! A vezetett túra Fehérgyarmat-Tarpa Delelő Családi Pincészet útvonalon zajlik, a végállomáson borkóstolóval és szörpkülönlegességgel várják a megszomjazott résztvevőket, akik pedig megéheztek, azokat ropogtatnivaló várja majd!
Túránk ingyenes, a Delelő Családi Pincészetben való részvétel díja azonban mindenki számára egységesen 2500 Ft/fő, mely összeg a helyszínen fizetendő készpénzben a borászat tulajdonosainak!

Kiindulási pontunktól javarészt kerékpárút vár ránk, Tarpán belül rövid közúti szakasszal fűszerezve. A túra teljes hossza mintegy 35 km lesz oda-vissza, tehát várjuk a családosok jelentkezését gyerekekkel együtt!
Első megállónk a Kisar-kilátónál lesz, majd innen meg sem állunk a Tivadar-Tarpa közt található zsiliprendszerig. Innen utunk már Tarpára vezet, ahol jó idő esetén megtekintjük a Száraz malmot, majd a tarpai Nagy-hegy felé vesszük az irányt. Itt a Delelő Családi Pincészetet vesszük célba, ez túránk fő állomása!
Borkóstolóval, szörpkülönlegességgel és frissen sütött ropogtatnivalóval várnak minket a hely tulajdonosai! Egy rendhagyó történelem óra berkein belül megismerkedhetünk a hely múltjával, sőt, a borkészítés rejtelmeibe is bepillanthatunk, fotózkodásra is alkalmunk lesz a gyönyörű levendulás szőlőkertben!
A visszaúton a zsiliprendszer helyett, az Árvízi Emlékparkban állunk meg. Töltsünk el együtt egy hasznos napot, érezzük magunkat jól!
Kerékpárok és egyéb csomagtároló berendezések bérlésére is lehetőségük van, a kerékpárbérlés díja a túra teljes időtartamára 3500 Ft, melyet előre kell jelezni a szervezőnél a túra előtti legkésőbbi 5. munkanapig!
A többi résztvevő a KRESZ szabályainak megfelelően felszerelt saját kerékpárjával vehet részt a programon. A túrán igény esetén szervizszolgáltatást biztosítunk.
A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt, a rendező szervezettel szemben semmiféle kártérítési igénnyel nem léphet fel. A program változtatási jogát fenntartjuk! „A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat részeként, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.”

Több

X