2023, Szeptember

24szept.09:0015:00"KERESZTÚRI CSODARABBI" kerékpártúra-Tekerj a zöldbe! program :)09:00 - 15:00 Mádi Rabbiház parkolójában (Mád, Rákóczi u. 75.)31 km

Időpont

(Vasárnap) 09:00 - 15:00

Helyszín

Mádi Rabbiház parkolójában (Mád, Rákóczi u. 75.)

További információk

Kerékpártúránk célja a Zemplénben fellelhető, zsidó közösséghez kapcsolódó épített örökségek és hagyományok, legendák bemutatása. Mád és Bodrogkeresztúr lesz fókuszban, az ottani emlékhelyeket keressük fel túránk során. PROGRAM: -Mádi Rabbiház és Zsinagóga megtekintése szakszerű idegenvezetéssel -Bodrogkeresztúr zsidótemető: A zsidó közösség messze földön híres csodarabbija Reb Steiner Saje volt (1851–1925). Koporsóját imapulpitusából készítették, temetésére messzi földről is érkeztek zsidók és keresztények. Napjainkban is egész évben, de különösen halálának napján zarándokhely a sírja. A kőből épült, vaskapus, hagyományos kialakítású óhelben három sírt találunk. A szépen faragott, festett, nagy sírkövek alatt nyugszik Reb Sájele Steiner, a felesége, és oldalt egy, a helybeliek által nem ismert rabbi. A körbekerített zsidó temető díszhelyén találjuk több, hajdani híres rabbi sírját is. -Fagylaltozás Bodrogkeresztúrban a Kávészünet cukiban (opció) -EBÉD: Első Mádi Borház: palócleves házi kenyérrel.
Programsorozatunk célja: országszerte és térségünkben is népszerűsíteni a kerékpározást, könnyen teljesíthető túrákkal, a Zemplén több területén. A program azokat kívánja megmozdítani, akik egyedül félnek nekivágni, de társaságban bátran letekernek egy rövidebb szakaszt a természetben.
IDŐPONT: 2023.09.24. 9.00-16.00 Gyülekező: Mádi Rabbiház parkolójában, Mád, Rákóczi u. 75. Táv: 31 km – Útvonal: Mád-Bodrogkeresztúr-Mád Ajánlott: 10 éves kortól-100 éves korig A túrán való részvétel költsége belépők nélkül: 1.000 Ft, mi biztosítjuk a túravezetőt, az emberi és technikai elsősegélynyújtást. A túrán való részvétel költsége belépőkkel, idegenvezetéssel, ebéddel: 7.000 Ft JELENTKEZNI A TÚRÁRA TELEFONON VAGY E-MAILBAN LEHET: Zempléni Egészségkultúra, Természetjáró és Diáksport Egyesület Györki Erika TEL: +36/70/771-51-67 E-MAIL: uzenet.gasztrobicikli@gmail.com FACEBOOK: Gasztro Bicikli (https://www.facebook.com/Gasztrobicikli) WEB: www.gasztrobicikli.hu) A KERÉKPÁRTÚRA A „TEKERJ A ZÖLDBE!” TÚRASOROZAT RÉSZE, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) szervezésében az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával valósul meg. https://www.facebook.com/tekerjazoldbe Az esemény társszervezői: @aktiv.magyarorszag Facebook oldal @tekerjazoldbe Facebook oldal Célunk, hogy a közösségben való és nem verseny/teljesítményorientált kerékpározással minél több embert ki tudjunk mozdítani, minél több embert tudjunk kerékpárra ültetni. Szeretnénk, ha az emberek nem a fotel előtt töltenék a hétvégéiket, hanem kimennének a szabadba és a kerékpározással tennének valamit az egészségükért, ezzel példát mutatva a gyerekeiknek! A TÚRÁN VALÓ RÉSZVÉTEL SZABÁLYAI: A túra nem a sebességről, hanem a jó társaságról szól, tehát bárkit, bármilyen kerékpárral szívesen látunk, célzottan a kezdőket is! A sisak használata ajánlott (nem kötelező), melyet korlátozott számban biztosítani tudunk előzetes igényjelzést követően! A közúton kötelező a KRESZ betartása. Szintidő nincs, lehetőleg egy csoportban szeretnénk haladni, mérsékelt tempóban. Mindenki saját felelősségére vesz részt a túrán. A túra lebonyolítását több túravezető is segíti, akik végig segítik a csoport haladását és az esetleges szerelési munkákat ellátják. A programváltozás jogát fenntartjuk!

Több

X