2023, Július

02júl.09:3014:30Két keréken az Ó-Bükkben /nyári túra/09:30 - 14:30 Ózd, Városi Strand /Bolyki Tamás út 6./56 km

Időpont

(Vasárnap) 09:30 - 14:30

Helyszín

Ózd, Városi Strand /Bolyki Tamás út 6./

További információk

A május 14-i tavaszi túra után július 2-án kerül megrendezésre az Ózdi Kerékpáros Egyesület által szervezett Két keréken az Ó-Bükkben hegyikerékpáros túrasorozat második állomása. Az ózdi egyesület célja, hogy minél több emberrel megismertesse a kerékpározás élményét, annak jótékony hatásait és nem mellesleg, hogy azok, akik a túrára ellátogatnak testközelből is megismerhessék a sokak által még nem ismert Ó-Bükk, vagy más nevén a Heves-Borsodi dombság vidékét és az ott található természeti látványosságokat. Na és persze a jobbnál jobb bringás útvonalakat. A nyári túra 56km-es távjával várja a kerekezni vágyókat, akiknek az élményen kívül vezetett túrát, egy tál ételt és üdítőt kínálunk, valamint a strandbelépőt az ózdi Városi Strandra. A sorozat végén a mindhárom túrát sikeresen teljesítők emlékplakettet kapnak.
A végleges útvonal mindig a túrát megelőző napokban kerül véglegesítésre, mert az időjárás felülírhatja azt.
Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt!
Túra időpontok 2023-ban:
• 2023. május 14. (Tavasz)
• 2023. július 02. (Nyár)
• 2023. október 15. (Ősz)
NYÁRI TÚRA KIÍRÁS:
Indulás helye: Ózd, Városi Strand /Bolyki Tamás út 6./
Indulás időpontja: 9:30 óra
Túra távja: 56km
Szintkülönbség: 680m
Terep: Hegyvidék
Nehézsége: Közepesen nehéz
Tervezett menetidő: 6 óra
Részvételi díj: 2000Ft
A részvételi díj tartalmazza:
• Túravezetés
• Egy tál meleg étel
• Hideg üdítő
• Aprósütemény
• Strandbelépő
Tervezett útvonal HAMAROSAN!
A túra során igyekszünk több forrást is érinteni, ahol mindenki feltankolhat friss vízzel. A nyomvonal előbb aszfalton (közút, kerékpár út), majd murván és erdei talajon halad, így arra alkalmas kerékpárral vágjatok neki.
A túra során négy-öt alkalommal tartunk 5-10 perces pihenőt.

A pontos létszám végett előregisztrációra van szükség, amit ennek: https://sportkrono.hu/Rendezvenyek2/rendezvenyek/124 az űrlapnak a kitöltésével tudtok megtenni.
Kérünk mindenkit, hogy a túrára megfelelő műszaki állapottal rendelkező (fék, gumi abroncsok, kerekek stb.) hegyikerékpárral érkezzen. Javasoljuk, hogy a mobiltelefon mellett legalább egy megfelelő méretű belső vagy ragasztó készlet legyen mindenkinél, mert a leggyakoribb műszaki probléma a defekt!

Fejvédő használata a vezetett túrák során KÖTELEZŐ!

Amennyiben az időjárás közbeszólna és a túra elhalasztására kényszerítene minket, akkor azt igyekszünk időben az Ózdi Kerékpáros Egyesület facebook oldalán és az egyesület weboldalán is közzétenni.

A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.

Várunk mindenkit július 2-án (vasárnap) egy jó bringázásra!

Több

X