2023, Október

14okt.10:0015:00Két keréken az Ó-Bükkben /őszi túra/10:00 - 15:00 Ózd, Bíben-völgy (Vadvirág kisvendéglő)46 km

Időpont

(Szombat) 10:00 - 15:00

Helyszín

Ózd, Bíben-völgy (Vadvirág kisvendéglő)

További információk

A tavaszi és nyári túrák után az év zárásaként október 14-én kerül megrendezésre a Két keréken az Ó-Bükkben túrasorozat utolsó állomása, ahol már a szebbnél szebb színekben pompázó erdőben bringázhatunk. Az ózdi egyesület célja, hogy minél több emberrel megismertesse a kerékpározás élményét, annak jótékony hatásait és nem mellesleg, hogy azok, akik a túrára ellátogatnak testközelből is megismerhessék a sokak által még nem ismert Ó-Bükk, vagy más nevén a Heves-Borsodi dombság vidékét és az ott található természeti látványosságokat. Na és persze a jobbnál jobb bringás útvonalakat. A nyári túra 42km-es távjával várja a kerekezni vágyókat, akiknek az élményen kívül vezetett túrát, egy tál ételt és üdítőt kínálunk, valamint a strandbelépőt az ózdi Városi Strandra. A sorozat végén a mindhárom túrát sikeresen teljesítők emlékplakettet kapnak. A végleges útvonal mindig a túrát megelőző napokban kerül véglegesítésre, mert az időjárás felülírhatja azt. Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt! Túra időpontok 2023-ban: • 2023. május 14. (Tavasz) • 2023. július 02. (Nyár) • 2023. október 14. (Ősz) ŐSZI TÚRA KIÍRÁS: Indulás helye: Ózd, Bíben-völgy (Vadvirág kisvendéglő) https://goo.gl/maps/Nct4sSWEyHPBjyvR9 Indulás időpontja: 10:30 óra Túra távja: 46km Szintkülönbség: 520m Terep: Hegyvidék Nehézsége: Közepesen nehéz Tervezett menetidő: 4-5 óra Részvételi díj: 2000Ft A részvételi díj tartalmazza: • Túravezetés • Egy tál meleg étel • Hideg üdítő • Aprósütemény
Tervezett útvonal HAMAROSAN! A túra során igyekszünk több forrást is érinteni, ahol mindenki feltankolhat friss vízzel. A nyomvonal előbb aszfalton (közút, kerékpárút), majd murván és erdei talajon halad, így arra alkalmas kerékpárral vágjatok neki. A túra során négy-öt alkalommal tartunk 5-10 perces pihenőt.
A pontos létszám végett előregisztrációra van szükség, amit ennek: https://sportkrono.hu/Rendezvenyek2/rendezvenyek/125 az űrlapnak a kitöltésével tudtok megtenni. Kérünk mindenkit, hogy a túrára megfelelő műszaki állapottal rendelkező (fék, gumi abroncsok, kerekek stb.) hegyikerékpárral érkezzen. Javasoljuk, hogy a mobiltelefon mellett legalább egy megfelelő méretű belső vagy ragasztó készlet legyen mindenkinél, mert a leggyakoribb műszaki probléma a defekt!
Fejvédő használata a vezetett túrák során KÖTELEZŐ!
Amennyiben az időjárás közbeszólna és a túra elhalasztására kényszerítene minket, akkor azt igyekszünk időben az Ózdi Kerékpáros Egyesület facebook oldalán és az egyesület weboldalán is közzétenni.
A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.

Várunk mindenkit október 14-én (szombaton) egy jó bringázásra!

Kevesebb jelenjen meg

Több

X