2024, Május

11máj.10:0015:00Két keréken az Ó-Bükkben /tavaszi túra/ - Tekerj a zöldbe!10:00 - 15:00 Ózd, Bíben-völgy (Vadvirág kisvendéglő)50 km

Időpont

(Szombat) 10:00 - 15:00

Helyszín

Ózd, Bíben-völgy (Vadvirág kisvendéglő)

További információk

Az idén 9. éve, hogy az Ózdi Kerékpáros Egyesület megrendezi a mára már hagyományosnak mondható Két keréken az Ó-Bükkben hegyikerékpáros túrasorozatát, amelynek első, tavaszi túrája május 11-én (szombaton) kerül lebonyolításra. Az ózdi egyesület célja, hogy minél több emberrel megismertesse a kerékpározás élményét, és hogy bringátok nyergében ülve megismerhessétek az Ó-Bükk, vagy ismertebb nevén a Heves-Borsodi dombság vidékét és az ott található természeti látványosságokat és persze a jobbnál jobb bringás útvonalakat. A tavaszi túra 50km-es távjával várja a kerekezni vágyókat, akiknek az élményen kívül vezetett túrát, egy tál ételt és üdítőt kínálunk. A sorozat végén a mindhárom túrát sikeresen teljesítők emlékplakettet kapnak.
A végleges útvonal mindig a túrát megelőző napokban kerül véglegesítésre, mert az időjárás felülírhatja azt.
Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt!
Túra időpontok 2024-ben:
• 2024. május 11. (Tavasz)
• 2024. július 13. (Nyár)
• 2024. október 12. (Ősz)
TAVASZI TÚRA KIÍRÁS:
Indulás helye: Ózd, Bíben-völgy (Vadvirág kisvendéglő) https://goo.gl/maps/Nct4sSWEyHPBjyvR9
Érkezés, találkozás. készülődés: 9:30-10:00 között
Útvonal ismertetése, eligazítás: 10:00
Indulás időpontja: 10:15 óra
Túra távja: 50km
Szintkülönbség: 570m
Terep: Hegyvidék
Nehézsége: Közepesen nehéz
Tervezett menetidő: 5 óra
Részvételi díj: 2000Ft
A részvételi díj tartalmazza:
• Túravezetés
• Egy tál meleg étel
• Hideg üdítő
• Aprósütemény
Tervezett útvonal HAMAROSAN!
A túra során igyekszünk több forrást is érinteni, ahol mindenki feltankolhat friss vízzel. A nyomvonal előbb aszfalton (közút, kerékpár út), majd murván és erdei talajon halad, így arra alkalmas kerékpárral vágjatok neki.
A túra során négy-öt alkalommal tartunk 5-10 perces pihenőt.
A pontos létszám végett előregisztrációra van szükség, amit ennek: https://sportkrono.hu/Rendezvenyek2/rendezvenyek/131 az űrlapnak a kitöltésével tudtok megtenni.
Kérünk mindenkit, hogy a túrára megfelelő műszaki állapottal rendelkező (fék, gumi abroncsok, kerekek stb.) hegyikerékpárral érkezzen. Javasoljuk, hogy a mobiltelefon mellett legalább egy megfelelő méretű belső vagy ragasztó készlet legyen mindenkinél, mert a leggyakoribb műszaki probléma a defekt!
Fejvédő használata a vezetett túrák során KÖTELEZŐ!
Amennyiben az időjárás közbeszólna és a túra elhalasztására kényszerítene minket, akkor azt igyekszünk időben az Ózdi Kerékpáros Egyesület facebook oldalán és az egyesület weboldalán is közzétenni.
A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.
Várunk mindenkit május 11-én (szombaton) egy jó bringázásra!

Több

X