2023, Május

14máj.10:0015:00Két keréken az Ó-Bükkben /tavaszi túra/10:00 - 15:00 Ózd, Bíben-völgy (Vadvirág kisvendéglő)47 km

Időpont

(Vasárnap) 10:00 - 15:00

Helyszín

Ózd, Bíben-völgy (Vadvirág kisvendéglő)

További információk

Az idén 8. éve, hogy az Ózdi Kerékpáros Egyesület megrendezi a mára már hagyományosnak mondható Két keréken az Ó-Bükkben hegyikerékpáros túrasorozatát, amelynek első, tavaszi túrája május 14-én kerül lebonyolításra. Az ózdi egyesület célja, hogy minél több emberrel megismertesse a kerékpározás élményét, annak jótékony hatásait és nem mellesleg, hogy azok, akik a túrára ellátogatnak testközelből is  megismerhessék a sokak által még nem ismert Ó-Bükk, vagy más nevén a Heves-Borsodi dombság vidékét és az ott található természeti látványosságokat. Na és persze a jobbnál jobb bringás útvonalakat. A tavaszi túra 47km-es távjával várja a kerekezni vágyókat, akiknek az élményen kívül vezetett túrát, egy tál ételt és üdítőt kínálunk. A sorozat végén a mindhárom túrát sikeresen teljesítők emlékplakettet kapnak. A végleges útvonal mindig a túrát megelőző napokban kerül véglegesítésre, mert az időjárás felülírhatja azt. Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt! Túra időpontok 2023-ban:

  • 2023. május 14. (Tavasz)
  • 2023. július 02. (Nyár)
  • 2023. október 15. (Ősz)

TAVASZI TÚRA KIÍRÁS: Indulás helye: Ózd, Bíben-völgy (Vadvirág kisvendéglő) https://goo.gl/maps/Nct4sSWEyHPBjyvR9 Indulás időpontja: 10:00 óra Túra távja: 47km Szintkülönbség: 560m Terep: Hegyvidék Nehézsége: Közepesen nehéz Tervezett menetidő: 5 óra Részvételi díj: 2000Ft A részvételi díj tartalmazza:

  • Túravezetés
  • Egy tál meleg étel
  • Hideg üdítő
  • Aprósütemény

Tervezett útvonal HAMAROSAN! A túra során igyekszünk több forrást is érinteni, ahol mindenki feltankolhat friss vízzel. A nyomvonal előbb aszfalton (közút, kerékpár út), majd murván és erdei talajon halad, így arra alkalmas kerékpárral vágjatok neki. A túra során négy-öt alkalommal tartunk 5-10 perces pihenőt. A pontos létszám végett előregisztrációra van szükség, amit ennek: https://sportkrono.hu/Rendezvenyek2/rendezvenyek/95 az űrlapnak a kitöltésével tudtok megtenni. Kérünk mindenkit, hogy a túrára megfelelő műszaki állapottal rendelkező (fék, gumi abroncsok, kerekek stb.) hegyikerékpárral érkezzen. Javasoljuk, hogy a mobiltelefon mellett legalább egy megfelelő méretű belső vagy ragasztó készlet legyen mindenkinél, mert a leggyakoribb műszaki probléma a defekt! Fejvédő használata a vezetett túrák során KÖTELEZŐ! Amennyiben az időjárás közbeszólna és a túra elhalasztására kényszerítene minket, akkor azt igyekszünk időben az Ózdi Kerékpáros Egyesület facebook oldalán és az egyesület weboldalán is közzétenni. A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg. Várunk mindenkit május 14-én (vasárnap) egy jó bringázásra!

Több

X