2022, Augusztus

20aug.09:0016:00Kiruccanás Levelekre-Tekerj a zöldbe!09:00 - 16:00 Nyíregyháza, Kossuth tér54 km

Időpont

(Szombat) 09:00 - 16:00

Helyszín

Nyíregyháza, Kossuth tér

További információk

Búcsúztassuk a nyarat egy vizes élménnyel. A leveleki víztározó impozáns megjelenése kellően csábító helyszínnek bizonyul. A tó nem mindennapi méretekkel rendelkezik területe 204 hektár, legnagyobb vízmélysége 5,3 m, délről-észak felé haladva fokozatosan mélyül. A víztározóban három sziget is található, amelyen vadregényes élővilág látható. A homokos parton, vagy a stégen gyönyörködhetünk a tájban, ámulva nézhetjük a wakeboardosokat. A nap folyamán két alternatív programot is kínálunk a túra résztvevőinek. A strandolni vágyók választhatják a csobbanást a tóban. Egyéb izgalmak is várnak ránk ezen a napon Amerikai autóstalálkozónak is színhelyt ad Levelek.
A túra 2022.08.20.-án (szombat) 9:00-kor indul Nyíregyháza Kossuth-térről. Útvonal: Nyíregyháza-Nyírtura-Sényő-Apagy-Levelek-Apagy-Sényő-Nyírtura-Nyíregyháza Túratáv: 27 km oda – 27 km vissza. Kerékpárút, alacsony forgalmú közút. Program hossz: 9 órát érdemes rászámolni. Költségek: Leveleki Tó strand belépő ( 1000 Ft) / Amerikai autóstalálkozó belépő ( 2000 Ft)
A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával valósul meg.
A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt. A túrázók biztonsága érdekében a programváltoztatás jogát fenntartjuk

Több

Szervező

Zöld Kerék Alapítvány

X