2024, Március

15márc.10:0014:00Márciusi Ifjak Kerékpáros Túra Zrínyiek Földjén A Mura Mentén10:00 - 14:00 Murakeresztúr, Művelődési Ház30 km

Időpont

(Péntek) 10:00 - 14:00

Helyszín

Murakeresztúr, Művelődési Ház

További információk

Márciusi Ifjak Kerékpáros Túra Zrínyiek Földjén A Mura Mentén 2024. március 15.
Március idusán Petőfi, Kossuth, Jókai és a többi ifjak után szabadon gyűljünk össze és egy kellemes kerékpározás közben emlékezzünk meg a szabadságharc hőseiről.
Túránk Murakeresztúrról indul a Művelődési Ház elől és a közelmúltban átadott Molnári és Őrtilos között húzódó új kerékpárúton halad. A kerékpárút többnyire a Mura gátján halad, ahonnan szép kilátás nyílik a folyóra. A program során több alkalommal lehetőség lesz fotózásra a leglátványosabb pontokon.
Az út hossza 30 km, amelyhez 200 méter szintemelkedés társul, így közepes nehézségűnek mondható.
Túra időpontja: 2024. március 15. 10:00 óra Időtartama kb. 4 óra.
Őrtilosba dél körül érkezünk, ahol lehetőség lesz kávé, üdítő és meleg étel (gyros tál, frissen sültek) vásárlására. Szabadidős programkén a Mura-Dráva összefolyásának megtekintésére.
A túrára Zalaegerszegről indulva korlátozott számban lehetőséget tudunk adni kerékpár szállításra speciális kerékpárszállító utánfutón. A szállítás igénybevételét kérem a jelentkezéssel egyidőben jelezni. (A szállítás díja 1.000,-Ft.)
A rendezvény a Tekerj a Zöldbe! kerékpártúra sorozat részeként a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében, az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.
A túrán való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Regisztráció a zalaitekergok@gmail.com e-mail címen lehetséges a résztvevő nevének megjelölésével, és azzal a megjegyzéssel, hogy kíván-e meleg ételt vásárolni.
regisztrációs határidő: 2024. március 10.
A túra során kerékpáros sisak használata kötelező!
Elődjeinket az időjárás nem akadályozta meg, hogy felvonuljanak, hát mi se legyünk restek! Az időjárás, ha rosszabbra fordul legyenek ők előttünk és jusson eszünkbe, hogy nincs rossz idő csak nem megfelelő öltözet. Tehát, csak szélsőséges időjárási körülmények között marad el a túra.
Szabó Balázs Zalai Teker(g)ők Kerékpáros Sport és Túra Egyesület elnöke bronz fokozatú gyalogos-, kerékpáros túravezető

Több

X