2024, Március

16márc.10:0017:00Menjünk sorban - az 1. sz. kerékpáros útvonal - Tekerj a Zöldbe!10:00 - 17:00 Gödöllő vasútállomás52 km

Időpont

(Szombat) 10:00 - 17:00

Helyszín

Gödöllő vasútállomás

További információk

A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.
A TÚRÁRÁN VALÓ RÉSZVÉTEL REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT Regisztrálni messengeren, vagy a bringabriella22@gmail.com e-mail címen lehet.
KÉRLEK OLVASD VÉGIG A LEÍRÁST!
Gondoltam fedezzük fel együtt Magyarország kerékpáros útvonalait és természetesen menjünk sorban, azaz kezdjük az 1-essel.
Először is egy nagyon fontos információ! Március 1-től válts Pest vármegye bérletet, mert az érvényes a BKK járatain is és nem kell a vonatra külön jegy. Ne felejts el kerékpár jegyet venni.
Kiindulási pont Gödöllő vasútállomás Gyülekező: 9:45-től Indulás: 10:00-kor
A gödöllői vasútállomást két féle képpen tudod megközelíteni: 1) Az Örs vezér térről 9 óra 3 perckor induló H8-as hévvel. 2) A Keleti pályaudvarról 9 óra 05 perckor induló S80 SZEMÉLY vonattal, melyre felszálhatsz Kőbánya felső, Rákos, Akadémiaújtelep, Rákosliget, Rákoscsaba-Újtelep és Rákoscsaba állomásokon is, vagy a 9 óra 30 perck or induló IR85 MÁTRA INTERRÉGIÓ vonattal, melynek első megállója Gödöllő.
Cél: Hatvan vasútállomás (Ha Pest vármegye bérleted van akkor, csak Hatvan és Tura között szükséges + vonatjegyet váltanod.)
Maximális létszám: 40 fő Részvételi díj/túra (indulás előtt a helyszínen fizetendő): Gyermekeknek és nyugdíjasoknak: 500 Ft/fő Felnőtteknek 1 000 Ft/fő
Egyéb költségek: Belépők: fakultatív jelleggel
Útvonal: Gödöllő – Valkó – Zsámbok – Jászfényszaru – Boldog – Hatvan
Táv: 52 km Nehézség: Nagyon könnyű Típusa: VONALTÚRA
Látnivalók:
A túra során elsősorban a tájegység népművészeti hagyományait tekintünk meg, így az útbaeső tájházakban teszünk látogatást. – Lapu Istvánné Tájház – Zsámbok – Kiss József Helytörténeti Gyüjtemény – Jászfényszaru – Boldogi Tájház – Boldog (2017-ben elnyerte Az év tájháza címet.) Azonban nem feledkezünk meg a Szabadságharc nagy költőjéről sem, így koszorúzással adózunk emlékének Jászfényszaruban. Túránk végeztével még Hatvanban fakultatív jelleggel meglátogathatjuk a Grassalkovich-kastély udvarát Hatvanban
A TÚRÁN VALÓ RÉSZVÉTEL SZABÁLYAI: – A TÚRA NEM A SEBESSÉGRŐL, HANEM A JÓ TÁRSASÁGRÓL SZÓL, TEHÁT BÁRKIT, BÁRMILYEN KERÉKPÁRRAL SZÍVESEN LÁTUNK, CÉLZOTTAN A KEZDŐKET IS! – Javasolt felszerelés: egy jól felkészített, üzembiztos kerékpár (csomagtartó, oldaltáska esetleg kosár ajánlott), pótbelső, esőkabát, jól szellőző ruházat, láthatósági mellény, vízzel töltött kulacs, csoki, szőlőcukor, szendvicsek. – A sisak használata ajánlott, de nem kötelező. – A közúton kötelező a KRESZ betartása. – Szintidő nincs, lehetőleg egy csoportban szeretnénk haladni, mérsékelt tempóban. – A TÚRÁRA VALÓ JELENTKEZÉSSEL MINDEN RÉSZTVEVŐ ELISMERI, HOGY AZON SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE VESZ RÉSZT! – A TÚRÁN INDULVA A RÉSZTVEVŐ HOZZÁJÁRUL, HOGY A TÚRA SORÁN KÉSZÜLT MÉDIAANYAGOK, FOTÓK, VIDEÓK MEGJELENJENEK MAJD A MÉDIÁBAN/KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN A TÚRÁHOZ KÖTHETŐ KOMMUNIKÁCIÓBAN. – A túra lebonyolítását létszámtól függően több túravezető segíti, akik végig kísérik a csoport haladását és az esetleges műszaki vagy egészségügyi segítségnyújtást is biztosítják.
– A programváltozás jogát fenntartom!

Több

X