2024, Július

20júl.09:0014:00RESTART LAZA KERÉKPÁROS KÖR A GÖCSEJBEN!09:00 - 14:00 Zalaegerszeg, Alsóerdei Sport- és Élménypark40 km

Időpont

(Szombat) 09:00 - 14:00

Helyszín

Zalaegerszeg, Alsóerdei Sport- és Élménypark

További információk

RESTART LAZA KERÉKPÁROS KÖR A GÖCSEJBEN!
2024. július 20.
Laza kört említeni a Göcsejben, csak némi áthallással lehet. Mégis találtunk nektek egy olyan kört, amelyben kevés a domb, de az élmény annál több. A Göcsej peremén csodálatos fotópontokkal várunk minden résztvevőt. Indítsd újra bringád és tekerj velünk Zalaegerszeg, népszerű attrakciójától az Alsóerdei Sport- és Élményparkból.
RESTART YOUR BIKE!
Töltsd velünk egy szép napot!
Tekerjünk egy jót a dimbes-dombos zalai tájon.
Találkozó:
– 2024. július 20. 09 óra 00 perckor Zalaegerszeg, Alsóerdei Sport- és Élménypark
(https://maps.app.goo.gl/tUA5reH7WCLp4Xmf8)
Táv: 40 km
Túra jellege:
Közepes kerékpártúra, 300 méter szintemelkedéssel, kerékpárúton és alacsony forgalmú közúton.
A túra időtartama: kb. 5 óra.
A túra ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Előzetes regisztrációval rendelkező túratársaknak oklevelet és jelvényt adunk.
Előzetes regisztráció határideje: 2024. július 16.
Igazi családi túra, amely a dimbes-dombos zalai tájat a völgyekből mutatja meg a résztvevőknek. A távolság és a szintemelkedés akár alkalmi bringások számára is könnyen teljesíthető.
A túra Zalaegerszegről az Alsóerdei Sport- és Élményparkból indul és a város sík kerékpárútjain tekerve Besenyő, és Botfa határában vesz búcsút a várostól. Bocföldére érve a zalaiak által hegynek nevezett szőlőbirtokok felé vesszük az irányt, ahol csodálatos panoráma vár ránk. Szép időben az Alpok Bécs alatti csúcsai is láthatóak. Ezzel a legnehezebb részén túl is vannak a túrázók.
Az „olajos útnak” nevezett vonalon megtekinthetjük a környék olajos múltjára utaló jelentős méretű tartály-állomást, majd Gellénházán át érkezünk meg Nagylengyelbe. Ha már itt járunk a Göcsej-park kihagyhatatlan látványosság, amely a tájegység kicsinyített mása évről-évre megújuló makettekkel.
Innen a Rámi-szerpentin következik, amely élvezetes gurulást biztosít a kerékpárosoknak. Babosdöbréte mellett elgurulva hamarosan a megújult Gébárti-tó partján találjuk magunk és onnan már tényleg közel van a célpontunk, a RESTART Fesztivál központja.
Az Alsóerdei Sport- és Élményparkban mindenki igényei szerint ismerkedhet meg a különböző élményelemekkel, és részese lehet a még zajló RESTART Fesztivál eseményeinek.
A túrázókat felkészült és tapasztalt túravezetők kísérik. Vezetett túra lévén a csapat együtt halad a kijelölt útvonalon, amely során kettő pihenőpont lesz, ahol ásványvizes, szörpös, gyümölcsös frissítés várja kerékpárost. A túra tervezett átlag sebessége 12 km/óra, amit minden esetben a csapat teljesítményéhez igazítunk. Senkit sem hagyunk el! Az ügyesebb bringásoktól viszont azt kérjük, hogy várják be a társaikat. A szintemelkedés jelentős ezért az útra csak jól felkészített kerékpárral és megfelelő kondícióval javasolt elindulni. A távot mindenki tudja teljesíteni, aki közepes állóképességgel bír és rendszeresen kerékpározik. Természetesen a túravezetők azon vannak, hogy az esetleges nehézségen a kerékpárosokat átlendítsék és sikerélménnyel zárja mindenki az utat.
A túra ideje alatt szerviz kocsi áll rendelkezésre, így az út során elháríthatatlan hibák esetén a meghibásodott kerékpárt és a túrázót visszaszállítjuk a rajt helyszínére.
Szükséges felszerelés:
– közlekedésbiztonsági szempontok alapján megfelelő (lámpával, fényvisszaverő prizmákkal ellátott) kerékpár (elsősorban túra/treking/mountain bike kerékpár),
– időjárásnak megfelelő ruházat,
– szükség esetén fényvédőkrém,
– fényviszonyoknak és egyéni szükségletnek megfelelő (nap) szemüveg,
– túra időtartamára egyéni igény esetén folyadékpótláshoz szükséges ital (út közben vendéglátó egységekben pótlása megoldható),
KERÉKPÁROS SISAK HASZNÁLATA KÖTELEZŐ!
A túra csak szélsőséges időjárás esetén marad el.
A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.
Jelentkezni lehet:
Szabó Balázs
bronz fokozatú gyalogos-, kerékpáros túravezető
+36-30/2684083
zalaitekergok@gmail.com

Több

X