2023, Május

28máj.10:0018:00Szezonnyitó "Tekerj a Zöldbe" Szelidre10:00 - 18:00 Kalocsa KSE pálya, Vörösmarty út felőli bejárat50 km

Időpont

(Vasárnap) 10:00 - 18:00

Helyszín

Kalocsa KSE pálya, Vörösmarty út felőli bejárat

További információk

Kalocsa és környékbeli mozgást szeretőket hívom, tekerjünk a Szelidi-tóhoz. A túra ingyenes, kortól, erőnléttől függetlenül is teljesíthető, az útvonal során bárhol bekapcsolódhatsz. Várom a bringázást kedvelőket, régieket-újakat egyaránt. Népszerűsítsük együtt a kerékpározást! Ismerjük meg lakóhelyünk környezetének rejtett kincseit. Indulás 2023.05.28.-án 10óra, gyülekező Kalocsa KSE pálya, Vörösmarty út felőli bejáratnál. Útvonal: Kalocsa-Szakmár-Szelidi-tó-Ordas-Dunaszentbenedek-Kalocsa Az útvonal egy része 20km kerékpárút, a fennmaradó táv alsórendű jó minőségű kis forgalmú mellékút, ahol a közlekedés biztonság alapjait is gyakoroljuk. A Szelidi-tó hazánk 5.legnaygobb tava. A “Kék moszat” tanösvény bejárása,tekerése során megismerjük a tó természetes élővilágát, kialakulását, valamint a környező területek növényvilágát. A strandon pihenünk (jó idő esetén fürdés is akár), a Szittyótéren evés-ivás lehetséges. 15:00kor indulunk vissza a fent megjelölt útvonalon. Távolság: 50 km Menetidő: 4 óra(oda-vissza) Szintkülönbség: ~50 m Útvonal:Kalocsa-Szakmár-Szelidi-tó-Ordas-Dunaszentbenedek-Kalocsa A kerékpártúrán mindenki saját felelősségére vesz részt.

A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében, az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.

Több

X