2023, Augusztus

14aug.11:0015:00"Tekerj a zöldbe!" 3 napos kerékpártúra Baján /311:00 - 15:00 Baja, Polgármesteri Hivatal45 km

Időpont

(Hétfő) 11:00 - 15:00

Helyszín

Baja, Polgármesteri Hivatal

További információk

Baja a vizek városa! 3 napon keresztül tartó tematikus kerékpártúrát szervezünk, mely érinti Baja és környéke természetes élő vizeit. A kerékpártúrák bemutatják a Sugovica folyó ökológiai szerepét, a Duna folyam vízgyűjtő hatását és a Gemenci erdőben található „kubi” gödröket. Megismerkedünk a Gemenci erdő vadon élő állataival, élőhelyeivel. Utazás MÁV közlekedéssel vagy egyénileg vagy közös kisbusszal. Szállásfoglalásban és kerékpárbérlésben a CSOVIVI Egyesület segítséget nyújt.
3 kerékpár túra útvonalra fűzzük fel a választott tematikus témát. Akár melyik túrához lehetséges kapcsolódni, nem szükséges mind a 3 napot választani.

„Tekerj a zöldbe!” Kerékpártúra Dunafalvára A 3. kerékpártúra útvonala: Baja, Szentháromság tér, Polgármesteri Hivatal- Roosevelt tér-Szeremlei közút- Szeremle-Duna gátszakasz-Dunafalva A harmadik kerékpártúra típusa: Vonaltúra A harmadik kerékpártúra teljes távja: 45 Km Gyülekező helye: Baja, Polgármesteri Hivatal Gyülekező ideje: 2023.08.14. 11 óra A menetidő sík terepen 4.5 óra, közúton, majd a Duna gátszakaszon aszfaltozott úton vezet. A szabadidősport program Szeremlei frissítőállomással és pihenővel együtt 15 órakor zárul. A túraútvonal látnivalóit, érdekességeit helyi idegenvezető mutatja be. Thuránszky Balázs a Mogyi Triatlon SE edzője A kerékpártúrákon jó állapotú kerékpárral bárki részt vehet, a Turisztikai Központban kerékpárbérlés lehetséges. Javasolt sport ruházat, sisak, de nem kötelező. A programon mindenki saját felelősségére vesz részt, a KRESZ szabályait és a kerékpáros túravezető utasításait köteles betartani. A programot időjárástól függetlenül megtartjuk, de a programváltoztatás jogát fenntartjuk. A kerékpártúrák szervezési költsége 2 000Ft/túra. A túrákra előzetes regisztráció szükséges, a facebook esemény „ott leszek” jelzéssel. !!! Aki a 3 nap alatt minden kerékpártúra távot teljesít, az elismerésül ajándékot és emlékplakettet kap a szervezőktől!!! “Tekerj a zöldbe!” 3 napos kerékpártúra Baján a “Tekerj a zöldbe!” országos programsorozat része, melyet a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség és az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.

Több

X