2023, Április

29ápr.09:4518:00"Tekerj a Zöldbe!" A Kettős-Kőrös születése09:45 - 18:00 Békéscsaba, Fenyves Wellnes Hotel48 km

Időpont

(Szombat) 09:45 - 18:00

Helyszín

Békéscsaba, Fenyves Wellnes Hotel

További információk

GYÜLEKEZŐ: Békéscsaba, Fenyves Wellnes Hotel 9:45-től Békéscsaba, Ifjúsági tábor 1701 hrsz
INDULÁS: 10:00 órakor
VISSZAÉRKEZÉS kb.18:00 órakor
A túra nehézsége: KÖNNYŰ Típusa: KÖRTÚRA Részvételi díj: 2 000 Ft/fő Egyéb költségek: Komp: 450 Ft
Belépők: fakultatív jelleggel
Békéscsaba-Gyula-Városerdő-Szanazug-Gyula-Békéscsaba
Táv: 48 km
Nehézség: Nagyon könnyű
A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.”
Túránk Békéscsabáról indul az Élővíz-csatorna mentén. Az évszázados árnyas fák között kanyargó, közel 300 évvel ezelőtt kézzel ásott csatorna mellett remek bicikliút vezet Gyula belvárosáig, ahol pihenésképp megállunk megnézni az Almássy Kastélymúzeumot és a gyulai várat. Itt töltjük ebédidőnket is. Innen tovább kerekezünk Városerdőre. Ide érdemes nyáron is ellátogatni hiszen szabadstrandja messze földön híres. Nem kevésbé következő állomásunké Szanazugé. Ez az a hely, ahol a Fekete és a Fehér Kőrös egyé olvad és Kettős Kőrösként folytatja útját. A gyönyörű látványt a vízről is megcsodáljuk, mivel itt komppal kelünk át a túloldalra. Vissza gurulunk Gyulára és benézünk az ország egyik legpatinásabb régi cukrászdájába, a híres Százévesbe. Miután pótoltuk az elégetett kalóriák egy részét visszakarikázunk a már ismerős Gyula–Békéscsaba bringaúton, az árnyas fák között. Látnivalók: Almássy Kastélymúzeum, Gyula Gyulai vár, Gyula Fekete és a Fehér Kőrös összefolyása, Szanazug Százéves cukrászda, Gyula
A TÚRÁN VALÓ RÉSZVÉTEL SZABÁLYAI: – A TÚRA NEM A SEBESSÉGRŐL, HANEM A JÓ TÁRSASÁGRÓL SZÓL, TEHÁT BÁRKIT, BÁRMILYEN KERÉKPÁRRAL SZÍVESEN LÁTUNK, CÉLZOTTAN A KEZDŐKET IS! – Javasolt felszerelés: egy jól felkészített, üzembiztos kerékpár (csomagtartó, oldaltáska esetleg kosár ajánlott), pótbelső, esőkabát, jól szellőző ruházat, láthatósági mellény, vízzel töltött kulacs, csoki, szőlőcukor, szendvicsek. – A sisak használata ajánlott, de nem kötelező. – A közúton kötelező a KRESZ betartása. – Szintidő nincs, lehetőleg egy csoportban szeretnénk haladni, mérsékelt tempóban. – A TÚRÁRA VALÓ JELENTKEZÉSSEL MINDEN RÉSZTVEVŐ ELISMERI, HOGY AZON SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE VESZ RÉSZT! – A TÚRÁN INDULVA A RÉSZTVEVŐ HOZZÁJÁRUL, HOGY A TÚRA SORÁN KÉSZÜLT MÉDIAANYAGOK, FOTÓK, VIDEÓK MEGJELENJENEK MAJD A MÉDIÁBAN/KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN A TÚRÁHOZ KÖTHETŐ KOMMUNIKÁCIÓBAN. – A túra lebonyolítását 3 túravezető segíti, akik végig kísérik a csoport haladását és az esetleges műszaki vagy egészségügyi segítségnyújtást is biztosítják. – A programváltozás jogát fenntartom!

Több

X