2024, Május

21máj.15:0018:30"Tekerj a zöldbe" a tiszaalpári Szent Benedek lányai kolostorhoz15:00 - 18:30 Kiskunfélegyháza, Blandina Nővér u. 1. (mélygarázs előtt)32 km

Időpont

(Kedd) 15:00 - 18:30

Helyszín

Kiskunfélegyháza, Blandina Nővér u. 1. (mélygarázs előtt)

További információk

Kerékpártúra Kiskunfélegyházán és környékén, történelmi-természeti szépségek felfedezésére.
Az Értelmes Napokért Alapítvány családoknak, diákoknak szervezett szabadidősport programja a “Tekerj a Zöldbe”! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával valósul meg. Látni-és felfedezni-valóban gazdag programot kínálunk ennek az eseménynek a megszervezésével. Várunk kerékpártúránkra családokat, leginkább a 7-18 éves gyermekeket és szülőket. A túra gyermeküléses kerékpárral, valamint kerékpárhoz kapcsolható utánfutóval is teljesíthető.
A túra időpontja: 2024. május 21.
Gyülekező helye: Kiskunfélegyháza, Blandina Nővér u. 1. 15 óra./mélygarázs előtt/
A kerékpártúra tervezett távja 32 km, menetidő kb. 3-3,5,óra. A teljes távot kerékpárúton,valamint alacsony forgalmú utakon tesszük meg.
Az alábbi útvonalakon haladunk:
Kiskunfélegyháza, Blandina Nővér u.- Bajcsi-Zsilinszky u.-Bankfalusi út- Alpári út- Borsi- halom- Bokrosi átkötő út- Zárda-Kolostor
Látnivalók, amiket megtekintünk: A kerékpárutunk alatt végig szépséges természeti környezetben haladunk.Megpihenünk Borsi-halomnál/rövid tájékoztató a név eredetéről/megtekintjük a templomot, Kolostort, megismerkedünk életükkel, mindennapjaikkal.
Kerékpározással egybekötött közösségépítő, turisztikai kirándulásunkra minden érdeklődőt várunk!
A kerékpártúra nehézségi foka: könnyű
A hátizsákba érdemes egy kis úti csomagot, ivóvizet magunkkal vinni, amit pihenőhelyeken el tudunk fogyasztani.
Kerékpárokat, kerékpáros sisakokat, láthatósági mellényeket előre jelzett igény szerint és számban tudunk biztosítani. Ha szívesen kerékpároznál egy jó társaságban, érdekel tágabb környezeted, eltöltenél új barátokkal egy tartalmas, mozgásban és látnivalóban gazdag napot a szabadban, csatlakozz hozzánk, tarts velünk!

Több

X