2023, Július

29júl.08:4517:30Tekerj a zöldbe - A világ legnagyobb székelykapuja08:45 - 17:30 Győr, Dunakapu tér

Időpont

(Szombat) 08:45 - 17:30

Helyszín

Győr, Dunakapu tér

További információk

A Túra részletes programja:
Gyülekező: 08:30-08:45 között Győr,Dunakapu tér 08:45 indulás a Möbelix parkolóba ahol a második találkozási pont lesz 09:00 Möbelix parkolóból indulás Ménfőcsanak felé kerékpárúton (itt is lehet csatlakozni ahogy kértétek) 10:30 érkezés Sokorópátkára a Pedró pékséghez ahol reggeli étellel várnak bennünket 11:00 indulás a Világ legnagyobb székely kapujához 11:10 Bassák Attila Sokorópátka polgármestere mutatja be és meséli el a kapu építésének történetét 11:25 Dézsenyi-Molnár Zsolt a Győri Nemzeti Színház színművészének megemlékezése és gondolatai az Összetartozás kapujáról 11:40 indulás a Tényői Atombunkerhez 12:00 Atombunker bemutatása és megtekintése Mecséri Szabolccsal 13:00 Tar borászat borkóstoló és laza fröccsözés 14:00 ebéd a Vadász Betérő jóvoltából a Tényői Kultúrházban 14:45 Nádfedeles házsor megtekintése Varga Gábor Tényő polgármesterének vezetésével 15:30 Százszorszép lovarda bemutatása 16:00 indulás vissza Győrbe,túra vége.
A túra hossza 65km, többségében sík terepen ,kerékpárúton és közúton halad. Az ebéd 2.500Ft érkezéskor fizetendő de a regisztrációban meg kell jelölni hogy kéred vagy nem. A borkóstoló és fröccsözés 2.000Ft ezt is meg kell jelölni a regisztrációnál. A túra szervezője a Hobbikerékpárosok Országos Klubja Egyesület. HOK
Túravezető: Tömböly Tamás, az egyesület elnöke. Telefon: 06/30-650-8000 A túra könnyű, családbarát!
A kerékpártúra a „Tekerj a Zöldbe!” túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében, az „Aktív Magyarország” támogatásával valósul meg.
A túrán mindenki saját felelősségére vehet részt! A KRESZ szabályainak betartása kötelező. A túrán megfelelő műszaki állapotú kerékpárral lehet részt venni.
A túrán részt vevő minden személy hozzájárul ahhoz, hogy a túrán készülő fotó- és videófelvételek nyilvános fórumokon megjelenjenek.A túrához kapcsolódó regisztrációban szereplő személyes adatokat a törvényeknek megfelelően kezeljük (GDPR).
Az eseményen való részvételhez regisztrálni kell itt: https://forms.gle/Q1bdywagYZ3PK7Hy7
A Kapu története…
2020-ban a Sokoró dombvidék jó magyar lakói ismét mertek nagyot álmodni, s nem feledve a Kárpát-hazában élő testvéreiket egy olyan kapu felállítását tűzték ki célul, amelynek megvalósulása a helyben élők szándéka mellett az egész Magyar Nemzet összetartozását is kifejezi.
S bár ez a maroknyi ember a Kárpát-haza nyugati végein él, az ősi tudásanyagból mégis a Magyarság egyik legkifejezőbb jelképét, a Székelykaput választotta, melyet ha bárhol a világban felállítanak, mindenki tudja, hogy ott bizony magyar emberek élnek!
A kapu egy olyan szimbólum, amely egyszerre választja el és köti össze a mellette összegyűlő embereket, elválasztja, de egyúttal össze is köti az előtte-mögötte található világokat. Székelyföld száz év távlatából is még mindig visszatükrözi azt az értékrendet, ahol még élő és erős a hit, megtartó ereje van a hazaszeretetnek, és a mindennapokban is helye van az igaz barátságnak.
A Sokorói Tájegység Egyesülés tagjai ebből a még élő örökségből merítettek, amikor az Anyaország első közúton átívelő Székelykapuját megálmodták. Céljuk, hogy a térségben élő emberek mellett a Kárpát-haza területén élő minden jó szándékú magyar embert megszólítsanak, hogy a világ legnagyobb székelykapujának avatóünnepségén aztán közösen mondhassák ki: Összetartozunk!

Az eseményen való részvételhez regisztrálni kell itt: https://forms.gle/Q1bdywagYZ3PK7Hy7

Több

X