2022, Június

19jún.10:0016:00Tekerj a Zöldbe! Aranyos kör-Herend10:00 - 16:00 28 km

Időpont

(Vasárnap) 10:00 - 16:00

További információk

Kerékpár túra a Bakony rengetegében! HATESZ egyesület szervezésében.
A „Tekerj a Zöldbe” programunk szeretné közelebb hozni a kerékpározás élményét és megmutatni a környék bringával is elérhető szépségeit. Közösségi túra, ahol a célunk a közös bringázás jó hangulatban, teljesítmény-kényszer nélkül.
 
Útvonal: Herend Porcelánium Bringapont-Aranyos patak–Hárskút–Fekete István tanösvény-Márkó-Bánd-Herend
 
Táv: 28km / 640m szintemelkedés Nehézségi szint: nehéz, de teljesíthető Tipusa: körtúra
Túra kezdete: 10 óra Túra vége: 16 óra
 
A Bakonyban mindig utunkba kerülhet egy emelkedő. A túra lankás szakaszokon kapaszkodik fel Hárskútra. Pár helyen rövid erősebb emelkedéssel. Murvás és jól kerékpározható földutakon halad. Közutat rövid szakaszon érint.
 
Látnivalók:
Bakonyi koala, Prédikálószék geológiai bemutatóhely, Hárskút a Bakony legmagasabban fekvő települése, Esztergáli forrás, Bakonyi panoráma, Séd vízesése, Tiszafás alja, Bánd, Herend Porcelánium
 
Ajánlott MTB, trekking túrakerékpár. Magasszárú zokni
 
Bővebb információ: Bácskai Péter túravezető 0630/343-8213
 
Túrán a részvétel ingyenes! Ha tetszett szívesen fogadunk el adományt a környék túraútvonalainak karbantartására, fejlesztésére.
 
A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.
 
Részvétel regisztrációhoz köztött: info@hajag.hu Jelentkezéskor kérjük megadni a jelentkező(k) nevét és életkorát, elérhetőségét
 
Részvétel szabályai: -A túra nem a sebességről, hanem a jó társaságról szól -A sisak használata KÖTELEZŐ! -A túrázó saját felelősséget vállal, hogy ismeri a KRESZ szabályait, rendelkezik a megfelelő kerékpáros gyakorlattal, és felelőssége tudatában nem jelent veszélyt, sem magára, sem másra a túra során. – Megfelelő műszaki állapotban lévő kerékpár – A közúton kötelező a KRESZ betartása. – Szintidő nincs, egy csoportban fogunk haladni, mérsékelt tempóban, síkon 10-15km/h. -A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt, a rendező szervezettel szemben semmiféle kártérítési igénnyel nem léphet fel. -A túrán indulva a résztvevő hozzájárul, hogy a túra során készült médiaanyagok, fotók, videók megjelenhetnek majd a médiában/közösségi médiában a túrához köthető kommunikációban -A program változtatási jogát fenntartjuk!

Több

X