2023, Október

01okt.08:0014:00Tekerj a zöldbe! - BUCSA-SZEREP-SÁRRÉTUDVARI08:00 - 14:00 Bucsai faluház40 km

Időpont

(Vasárnap) 08:00 - 14:00

Helyszín

Bucsai faluház

További információk

Az 5 kerékpártúra Bucsa körül 2023 sorozat záró túrája. Az első, kertészszigeti túrán 47-en vettünk részt. Az 5 túrán résztvevők között 3 db kerékpárt sorsolunk ki ezen túra után. A Bucsa-Szerep-Sárrétudvari túra október 1-jén vasárnap 8 órakor indul a bucsai faluháztól. A közútról letérve, földutakon tekerünk át Hosszúhátig, innen közúton folytatjuk utunkat Sárrétudvariig, immár Hajdú-Bihar vármegyében. Útközben megnézzük az 1000 éves szerepi Csonka-torony (egykori gótikus templom és monostor) maradványait, majd a szerepi református templomot.
Keresztezzük a Szeghalom-Püspökladány vasútvonalat, és megérkezünk Sárrétudvariba. Itt versekkel emlékezünk a település szülöttére, Nagy Imre költőre, majd meglátogatjuk a Sárréti Pegazus Lovardát.
Ebéd után a Sárréti-csatorna bukógátjáig biciklizünk, innen a gáton folytatjuk utunkat Bucsáig.
A túra távja: 40 km. Menetidő: 5 óra. Közepesen nehéz túra, mely családosok számára is teljesíthető, akár gyermekszállítással egybekötve. “A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.”

Több

X