2022, Június

12jún.14:0018:00-Tekerj a Zöldbe! – családi kerékpártúra a Bakony lábánál14:00 - 18:00 Várpalota, Thury vár36 km

Időpont

(Vasárnap) 14:00 - 18:00

Helyszín

Várpalota, Thury vár

További információk

Kerekezz az Egészséges Palotáért Egyesület és a Várkerti Iskola lelkes bringás csapatával június 12-én vasárnap.

– FRISSÍTÉS!! –
Gyülekező: 13:45-től a Thury-vár előtt, indulás 14:00 körül. 🏰⏰
Öskün a Kerektemplomban és Hajmáskéren a laktanya / “mini-múzeum” épületében sikerült elintézni a belépést + egy kis idegenvezetést, így aki szeretne rajta részt venni, az legyen kedves visszajelezni és 300Ft-ot magával hozni. Cserébe egy kis pálcikás fagyi is jár Királyszentistvánon 😉.
(Valamint az előzetesen jelentkező, ELSŐ ALKALOMMAL velünk tekerőknek apró meglepetéssel is készülünk!🎁)
Amit feltétlenül hozni kell és amit még érdemes:
– jól működő bicikli (fékek, váltók átnézve) 🚲 ‼️
– bukósiak és élénk színű felsőruházat/láthatósági mellény 🪖🦺 ‼️
– legalább 1,5 liter víz, ennivaló az útra 🍏🥪🫗 ‼️
– napszemüveg (a bogarak ellen is jó)😎
– EXTRÉM UV miatt naptej / hosszú felső, esőkabát
Várható visszaérkezés 18:00 körül.
A felmerülő kérdésekkel kapcsolatban keressetek bátran, vasárnap találkozunk!
 
 
36km-es körtúránk útvonala a Bakony lábánál halad. Várpalotáról indulva, kényelmes tempóban tekerve érintjük majd Öskü-Hajmáskér-Sóly-Királyszentistván-Vilonya-Berhida-Pétfürdő-településeket. Indulás: 14:00 (Thury vár előtti térről) Érkezés: kb. 17-18:00 között (Thury vár előtti térre) Túránk nyomvonala változatos tájakon, túlnyomórészt jó minőségű, alacsony forgalmú aszfalt úton halad. Utunk során megtekintjük Öskü középkori műemlékét a híres kerektemplomot. Ejtőzünk csörgedező patak partján és meglátogatjuk a hajmáskéri tüzérlaktanya épületét, mely egykor az Osztrák–Magyar Monarchia legfejlettebb, legimpozánsabb közép-kelet-európai laktanyája volt. Amennyiben időnk engedi, Sólyon áthaladva még a Séd partján fekvő egykori papírmalom romjaihoz is rövid kitérőt teszünk majd. Néhány emelkedőktől eltekintve, szinte végig kényelmesen tekerhető úton haladunk, több megállóval enyhítve a fáradalmakat. A túrán kizárólag jó műszaki állapotú, előzetesen átnézett kerékpárral, saját felelősségre lehet részt venni! Minden résztvevő számára bukósisak és rikító színű felsőruházat vagy láthatósági mellény viselése kötelező! A túrán való részvételi szándékot előzetesen jelezni szükséges az alábbi űrlapon keresztül: https://forms.gle/sQLetYw1fnRhqYqa9 “A maximális részvételi létszám 50 fő!!

A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.”

Több

Szervező

Egészséges Palotáért Egyesület

X