2023, Október

01okt.08:4517:00Tekerj a zöldbe - Dechatlon bringás nap, Koroncó felfedezése08:45 - 17:00 Győr, Vásárcsarnok előtti tér, Győr, Szigethy Attila út 53, 902340 km

Időpont

(Vasárnap) 08:45 - 17:00

Helyszín

Győr, Vásárcsarnok előtti tér

Győr, Szigethy Attila út 53, 9023

További információk

Tekerj A Zöldbe! – Győr-Koroncó kerékpártúra

Decathlon Bringás Nap Koroncó felfedezésével

Október 1-jén a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében, az „Aktív Magyarország” program támogatásával ismét különleges program kínálkozik a győri hobbikerékpárosok számára. A „Tekerj a Zöldbe!” túrasorozat részeként rendezett eseményre várják a jelentkezőket.

A túra hossza: 40 km

Reggeli indítás a Barkasban

A túrára indulók szombaton reggel 9 órakor találkoznak a győri vidéki buszpályaudvaron újonnan megnyílt, különleges Barkas-dizájnos Pedro Pékségnél. Itt a kerekezőket friss pogácsával várják, majd a reggeli után a  csapat innen indul tovább a Győr határában található Decathlon sport áruházba.

Decathlon Bringás Nap rengeteg programmal

 A túrázók első állomása a Decathlon lesz, ahol egy nagyszabású bringás esemény résztvevői lehetnek. Itt lehetőség lesz a kerékpárok ingyenes szakszervizelésére, beállítására, ezen felül számos érdekes bringás program teszi színessé az eseményt. Akinek kedve van azonnali vásárlással is élhet az áruház nyújtotta kedvezményeket igénybe véve.

Fedezzük fel Koroncót!

A csapat Gyirmóton keresztül indul tovább Koroncóra, ahol a helyi polgármester, Radicsné Kincses Mária kalauzolása mellett tekintheti meg a község értékeit. A bicajosok így ellátogatnak a helyi 1747-ben épült Szent Anna katolikus templomba, a Sportközpontba, a Szabadidő Parkba. Felfedezhetik a településen áthúzódó Bakony-ért, a híres Nádas Kocsmát, a Hősi Parkot, a Haraszti Sárkápolnát és a helyi Önkéntes Tűzoltó Egylet szertárát is. Az önkormányzat szolgáltató házában kerül sor egy finom ebéd elfogyasztására.A Rézágyú Pálinkafőzde megtekintése után a vállalkozó kedvű ínyencek egy kis kóstolót is kaphatnak a helyi főzésű nedűkből.Az eseményre szokás szerint velünk tart a Győri Nemzeti Színház színművésze Molnár Zsolt is aki irodalmi műsorral szórakoztatja a csapatot.

Az ebéd és a kóstoló helyben fizetendő költség, a túra vezetés ingyenes.

Emlékérem a jól teljesítőknek  

Koroncóról a kerékpárosok 16 óra tájban indulnak vissza a Decatlonba, ahol átvehetik a napi teljesítményükért járó „Túrateljesítési Érmet”. Ezzel ér véget a túra, amely valóban izgalmas, színes programot kínál minden hobbikerékpárosnak.

A túra szervezője: Hobbikerékpárosok Országos Klubja egyesület

Túravezető: Tömböly Tamás, a HOK egyesület elnöke.
Telefon: 06/30-650-8000
A túra könnyű, családbarát!

A kerékpártúra a „Tekerj a Zöldbe!” túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében, az „Aktív Magyarország” támogatásával valósul meg.
A túrán mindenki saját felelősségére vehet részt!
A KRESZ szabályainak betartása kötelező.
A túrán megfelelő műszaki állapotú kerékpárral lehet részt venni.
A túrán részt vevő minden személy hozzájárul ahhoz, hogy a túrán készülő fotó- és videófelvételek nyilvános fórumokon megjelenjenek.A túrához kapcsolódó regisztrációban szereplő személyes adatokat a törvényeknek megfelelően kezeljük (GDPR).

A Tekerj a Zöldbe! túrasorozat koroncói rendezvényéről, programjairól a szervezők további részletekkel szolgálnak a győri kerékpáros portálokon.

Több

Szervező

Hobbikerékpárosok Országos Klubja egyesület

X