2024, Május

30máj.10:0013:00"Tekerj a zöldbe" diáksport program Bokroson10:00 - 13:00 Bokros, Általános Iskola előtt20 km

Időpont

(Csütörtök) 10:00 - 13:00

Helyszín

Bokros, Általános Iskola előtt

További információk

A CSOVIVI Egyesület kerékpártúrát szervez a bokrosi és a csongrádi általános iskolás diákoknak. A diákok szabadidősport programja a “Tekerj a zöldbe!” országos kerékpáros program szervezésében a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség és az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.
A kerékpártúra célja, hogy egy vidám hangulatú, könnyű kerékpártúrán ismét találkozzanak az azonos korú csongrádi és bokrosi gyermekek iskolatársaikkal és újra közös élményeket szerezzenek.
A bokrosi diákok újabb tapasztalatokat szerezhetnek a biztonságos közlekedéssel kapcsolatosan, gyakorolhatják a kerékpáros közlekedés szabályait. Bokrosról Csongrádra érkezve találkozhatnak a Piroskavárosi iskolatársaikkal, akik elkísérik őket a Joy&Joy cukrászdába és megkóstolhatják a fagyi különlegességet.
Közös program: rövid kerékpáros ügyességi vetélkedőt tartunk.
A gyülekező és indulás helye: Bokrosi Általános Iskola udvara 2024.05.30.10 óra
A túra menetideje kényelmes tempóval 2,5 óra.
A kerékpártúra útvonala: Bokros Általános Iskola-Szent Imre templom, Csongrád-Bokros kerékpárút, Csongrád kőrforgalom és elkerülőút, Tisza-gát, József Attila utca Joy&Joy cukrászda- Öregszőlők-Csongrád-Bokros kerékpárút- Bokros Általános Iskola
A kerékpártúra teljes távja 20 km. A kerékpártúra típusa kőrtúra.
A túrán bárki részt vehet jó állapotú kerékpárral. Akinek nincs saját kerékpárja, annak az egyesület biztosít, amit a gyülekező helyszínén tud átvenni. A csoportot 2 fő kerékpáros túravezető és kísérő tanárok vezetik.
Frissítőállomást biztosítanak a szervezők, ahol gyümölcs és ásványvíz vár minden résztvevőt.
A szabadidősport rendezvényen a részvétel térítésmentes. Mindenki saját felelősségére vesz részt, betartva a közlekedési szabályokat és a túravezető javaslatait.
A kerékpártúrázó csoportot kísérőautó segíti, mely szállítja a csomagokat és defekt és bármilyen probléma esetén megoldást nyújt.
A szervezők láthatósági mellényt mindenki számára biztosítanak.

Több

X