2022, Október

23okt.10:0016:00Tekerj a Zöldbe Fertőszentmiklós!10:00 - 16:00 Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola Fertőszentmiklós, Fertőszentmiklós, Szent István u. 41, 944435 km

Időpont

(Vasárnap) 10:00 - 16:00

Helyszín

Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola Fertőszentmiklós

Fertőszentmiklós, Szent István u. 41, 9444

További információk

Túra leírása:
 
A túránkat október 23-án vasárnap tartjuk meg, indulás 10 órakor.
Útvonal: Fertőszentmiklós- Fertőd-Sarród-Fertőújlak és vissza úton Petőházán át Fertőszentmiklósra
Útvonal hossza: 35 km
A túra Fertőszentmiklósról az Általános Iskola elől indul,innen tekerünk Fertődre ahova a Lés erdőn keresztül jutunk el. Itt megtekintjük az Eszterházi kastélyt és kertjét is.
Utunkat tovább folytatjuk Sarródra, ahol a Kócsagvárat nézzük meg. A Koller József által tervezett és 1993-ban felavatott épület a Fertő vidék népi építészetére jellemző faszerkezeteivel és nádtetejével a környéken az egyik legjellegzetesebb háza. A kis nézelődés után tovább tekerve a Hanság- főcsartonához érünk,majd Fertőújlak felé tekerve gyönyörködhetünk a Fertő tó gazdag madárvilágában. Fertőújlakon a Világ királynője templomot tekintjük meg, a lelki feltöltődés mellett és kis frissítő elfogyasztása után visszafordulunk és Petőházán keresztül a néhai jobb napokat élt Cukorgyár területe mellett visszaérkezünk Fertőszentmiklósra. 
A túránk nem verseny, nem a sebességről szól!
Várunk mindenkit aki szeret biciklizni és szeretné jól érezni magát régi és új ismerősökkel.
 
A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.

Több

Szervező

Pákozdiné Terézia

X