2024, Június

22jún.08:4517:00Tekerj a Zöldbe! Győr-Gönyü-Vének-Nagybajcs-Vámosszabadi08:45 - 17:00 Győr, Dunakapu tér55 km

Időpont

(Szombat) 08:45 - 17:00

Helyszín

Győr, Dunakapu tér

További információk

Bringatúra a vízi világ szerelmeseinek
Regisztráció ebéd igény megjelöléssel kötelező az alábbi linken:https://forms.gle/rAX3UXHZs1qhPyzN6
Június 22-én a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében, az „Aktív Magyarország” program támogatásával a győri hobbikerékpárosok a Duna menti települések felé veszik az irányt. A „Tekerj a Zöldbe!” túrasorozat részeként rendezett esemény a Győr-Gönyű-Vének-Szőgye-Kisbajcs-Nagybajcs-Vámosszabadi útvonalon kívánja felfedezni a Mosoni-Duna és az Öreg-Duna vízi világát. Az eseményre már várják a vállalkozó kedvű hobbikerékpárosok jelentkezését.
A túrát ezúttal is Tömböly Tamás, a Hobbikerékpárosok Országos Klubja elnöke vezeti.
A bicajosok június 22-én reggel 8.45 és 9 óra között találkoznak a győri Dunakapu téren.
Reggeli a kikötőben
A túra valóban a víz és a természet szeretetéről, közelségéről fog szólni. Az első állomás Gönyűn lesz, ahol egy kies Duna menti helyen megreggelizik a csapat. Ezután az üdülőkörzetként ismert Vének mesebeli világát fedezik fel a bringások, majd Szőgye, Kisbajcs és Nagybajcs érintésével érik el Vámosszabadit.
Nagybajcson eltekerünk a tehenészetbe ahol megtekinthetjük a létesítményt és a vállalkozó kedvűek megkóstolhatják a frissen fejt tehéntejet.
Ebéd és kajakozás Vámosszabadin
A csapat Vámosszabadin megtekinti a Mindenszentek plébániát, majd meghallgathatnak egy helytörténeti előadást a településről.Ezután a helyi “Horgásztó és rendezvényvény helyszín” partján varázslatos környezetben fogyasztják el jól megérdemelt ebédet. A csemege után a vállalkozó kedvűeknek a Duna természetes szépségű ágrendszerében lehetőségük nyílik egy kis kajakozásra is.
Ebéd: egy adag bográcsban készült sertésgulyás sajtos-tejfölös lángossal és 1 üveg szénsavas üdítő vagy 1 pohár (3dl) csapolt Soproni
Ára: 4.000Ft/fő
Részvételi díj: 1.000ft/fő HOK klub tagoknak ingyenes!
Az 55 kilométerestre tervezett túráról a csapat délután 5 körül indul vissza Győrbe.
A túrán mindenki saját felelősségére vehet részt! A KRESZ szabályainak betartása kötelező.
A túrán megfelelő műszaki állapotú kerékpárral lehet részt venni.
A túrán részt vevő minden személy hozzájárul ahhoz, hogy a túrán készülő fotó- és videófelvételek nyilvános fórumokon megjelenjenek. A túrához kapcsolódó regisztrációban szereplő személyes adatokat a törvényeknek megfelelően kezeljük (GDPR).
A Tekerj a Zöldbe! túrasorozat Gönyű-Vének-Nagybajcs-Vámosszabadi rendezvényéről, pontos programjairól nemsokára további részleteket közlünk a győri kerékpáros portálokon.

Több

X