2024, Június

15jún.08:4517:00Tekerj a Zöldbe! – Győr-Pannonhalma-Écs08:45 - 17:00 Győr, Dunakapu tér45 km

Időpont

(Szombat) 08:45 - 17:00

Helyszín

Győr, Dunakapu tér

További információk

Tekerj a Zöldbe! – Győr-Pannonhalma-Écs
Izgalmas kerékpáros múltidézés
Június 15-én a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében, az „Aktív Magyarország” program támogatásával a győri hobbikerékpárosok ezúttal Pannonhalma felé veszik az irányt, de az igazi mulatság Écsen vár rájuk. A „Tekerj a Zöldbe!” túrasorozat részeként rendezett eseményre még várják a vállalkozó kedvű hobbikerékpárosok jelentkezését.
A túrát ezúttal is Tömböly Tamás, a Hobbikerékpárosok Országos Klubja elnöke vezeti.
A bicajosok június 15-én reggel 8.45 és 9 óra között találkoznak a győri Dunakapu téren. (A város déli oldala felöl érkezőknek a becsatlakozási lehetőséget a Pedro pékség Szent Imre úti üzleténél javasoljuk innen a továbbindulás Kb. 10 órakor történik)
Különleges pannonhalmi időutazás
A túra munícióját a Szent Imre úti Pedró Pékségben jóvoltából egy rövid reggelivel veszi magához a csapat. A friss epreskiflik elfogyasztása után a bringás kirándulás leghosszabb szakasza következik. Pannonhalmára érkezve a Porta Látogatóközpontban egy különleges kiállítás várja a kerekezőket. A program kedvezményes ára 1.500Ft/fő.
Lovagoktól a tömeghadseregig
virtuális valóság kiállítás
Egy virtuális időutazásnak köszönhetően a török kori végvárak világába pillanthatnak be a látogatók. A múltat a jövő eszközeivel élhetik át: belevethetik magukat többek között egy 16. századi vár mindennapi életébe, vagy egy akkor zajló vásári forgatagba. A 21. századi eszközök azt is lehetővé teszik, hogy a látogató 15 ezer katonával együtt hallgassa meg Zrínyi lelkesítő beszédét, vagy a háremek varázslatosan csillogó világába pillantson be.
Itt garantáltan megelevenedik a múlt!
Jelmezfotózás, terepasztalhoz rendelt AR tartalmak és VR szemüveg is várja a látogatókat.
A varázslatos időutazás és egy frissítő fagylaltozás után a bicajosok Écs elé fordítják kormányaikat.
Múltidéző családi nap rengeteg programmal
Az écsi polgárőrök szervezésében nagyszabású „Múltidéző Családi Nap” lesz Écs községben, ahol szívesen látott vendégek lesznek kerékpárosaink is. Az egész napos, rendkívül színes eseményen lesz veterán autótalálkozó, íjász bemutató, kézműves mesterségek műhelyfoglalkozásokkal, házi finomságok vására, főzőverseny, gyerekprogramok, élőzene, tánc és sok más nagyszerű program.
A bringások itt fogják elkölteni ebédjüket, ami paprikás krumpli, házi lángos és limonádé lesz.
Paprikás krumpli: 1.000Ft/adag adomány célra
Friss lángos: Sima 1.000Ft adomány célra
1 feltétes 1.2000Ft adomány célra
Sajtos tejfölös 1.500Ft adomány célra
A túra részvételi díja: 1.000Ft
Ezt követően bekapcsolódnak az ünnepi forgatagba. A rockzene rajongói megvárhatják a népszerű Kalapács József koncertjét is.
A 45 kilométerestre tervezett túráról a csapat délután 17óra körül indul vissza Győrbe.
A Tekerj a Zöldbe! túrasorozat Pannonhalma-Écs rendezvényére a győri hobbikerékpárosok facebook oldalán még lehet jelentkezni.
A 45 kilométerestre tervezett túráról a csapat délután 5 körül indul vissza Győrbe. Aki szeretne a 15 órakor kezdődő EB válogatott mérkőzésre haza érni az 14:15kor is el tud indulni.
A program változtatás jogát a szervező fenntartja,de időben tájékoztatást ad róla.
A túrán mindenki saját felelősségére vehet részt! A KRESZ szabályainak betartása kötelező.
A túrán megfelelő műszaki állapotú kerékpárral lehet részt venni.
A túrán részt vevő minden személy hozzájárul ahhoz, hogy a túrán készülő fotó- és videófelvételek nyilvános fórumokon megjelenjenek. A túrához kapcsolódó regisztrációban szereplő személyes adatokat a törvényeknek megfelelően kezeljük (GDPR).
 

Több

X