2023, Május

14máj.08:0018:00TEKERJ A ZÖLDBE! Irány az erdő, irány Hármashegyalja!08:00 - 18:00 Debrecen, Hármashegyalja40 km

Időpont

(Vasárnap) 08:00 - 18:00

Helyszín

Debrecen, Hármashegyalja

További információk

Debrecenben élő fiataloknak és gyermekkel rendelkező fiatal családoknak tervezzük a túrát. Célunk, hogy a város zajából tekerjen ki minden résztvevő és a természetben fedezze fel annak szépségét és az együttlét örömét egy viszonylag könnyebb túraútvonalon.
Debrecen, Faraktár utca-Hármashegyi Pihenőcentrum között – egy kisvasút nyomvonala mellett – városi kerékpárút vezet, majd egy hangulatos kiépített erdei úton folytatódik a túra. Hármashegyalján kilátó, 5 hektáros horgásztó (kis szigettel), egy 9 állomásos erdei tanösvény és több erdei játszótér is várja a kerékpárosokat. Ideális helyszín tehát a táv teljesítését követően a kerékpárokat letéve egy közös nap eltöltéséhez. A kilátóból jó idő esetén látszódnak az erdélyi hegyek és az 50 km-re található Nagyvárad városa is. A felújított tanösvény környezeti nevelésben betöltött szerepe jelentős. Az óvodás és iskolás csoportokon kívül egyéni kirándulók is használhatják, s megismerkedhetnek a védett terület természeti és kulturális értékeivel, miközben áthaladnak az Erdőspuszták jellegzetes élőhelyein. A térség gazdag madárvilága lenyűgöző, de gyakori ezen a vidéken a vaddisznó, az őz, a nyúl és a róka egyaránt. Jó illatú fenyvesek váltakoznak ligetes erdőfoltokkal és mezei virágokkal tarkított rétekkel. Kora tavasztól késő őszig számos botanikai élménnyel térhet innen haza a kiránduló.
A kerékpárosokat egy autós is kíséri, így a helyszínen közös bográcsozást szervezünk. Amíg a felnőttel egészséges és finom ételt készítenek, addig a gyermekek, fiatalok a játék közben igazi csapattá kovácsolódhatnak. Akik végig kitartanak, azok jutalomban is részesülnek.
A túra hossza oda-vissza 40 km.

“A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.”

Kevesebb jelenjen meg

A túra hossza oda-vissza 40 km.

Több

X